BIZIT plus

OpenAI navodno razvija alatku za otkrivanje teksta koji generiše ChatGPT

Korišćenje veštačke inteligencije za rađenje domaćih zadataka od strane učenika izazvalo je zabrinutost među prosvetnim radnicima o uticaju na obrazovanje.

PCPress.rs Image

OpenAI stvara alat za otkrivanje teksta koji automatski generiše ChatGPT

Jedna zabrinutost je da se jezički modeli mogu koristiti za plagiranje postojećeg rada ili omogućavanje varanja.

OpenAI navodno radi na rešenju da otkrije da li je tekst generisan njegovim ChatGPT modelom, pošto su neki zvaničnici zaduženi za obrazovanje doneli odluku da blokiraju pristup alatu u javnim školama u SAD. Korišćenje veštačke inteligencije za ispunjavanje domaćih zadataka od strane učenika izazvalo je zabrinutost među prosvetnim radnicima o uticaju na obrazovanje. Jedna zabrinutost je da se jezički modeli mogu koristiti za plagiranje postojećeg rada ili omogućavanje varanja. Kao odgovor na ove zabrinutosti, kaže se da OpenAI stvara alat za otkrivanje teksta koji automatski generiše ChatGPT, kako je objavljeno.

OpenAI je od tada rekao da stavljajući ChatGPT na raspolaganje za pregled istraživanja, ima za cilj da stekne uvid u njegovu upotrebu u stvarnom svetu, za koju smatra da je ključna u razvoju i implementaciji naprednih, sigurnih AI sistema. Takođe kontinuirano uzima u obzir povratne informacije i uči iz njih. OpenAI je uvek naglašavao važnost transparentnosti kada je u pitanju upotreba teksta generisanog veštačkom inteligencijom. Smernice kompanije zahtevaju da korisnici budu ispred svoje publike kada koriste njen API i kreativne alate. OpenAI se raduje saradnji sa nastavnicima na pronalaženju korisnih rešenja i načina da se pomogne nastavnicima i učenicima da imaju koristi od veštačke inteligencije.

Pročitajte i:  Hakeri koriste ChatGPT za jače cyber napade

Sposobnost da se utvrdi da li je pisani rad generisan od strane čoveka ili mašine promeniće način na koji se AI alati koriste u akademskim krugovima. Škole bi imale efikasnije načine za sprovođenje zabrane eseja generisanih veštačkom inteligencijom ili bi mogle biti otvorenije za prihvatanje radova ako mogu da razumeju prednosti koje ovi alati mogu da ponude učenicima. OpenAI je lansirao ChatGPT, ažuriranu verziju GPT-3, u novembru prošle godine, ali i dalje ima iste nedostatke kao i svi drugi jezički modeli.

Izvor: Techweez

Facebook komentari: