Laptop leto 2022

Personalizovani Gillette brijači iz 3D štampača

3D štampa je do sada bila uglavnom u domenu zabave i ukazivanja da je tehnologija sazrela. Imali smo prilike da vidimo i neke velike projekte kao što su gradivni elementi za kuće, ali sve to je bilo na nivou dokazivanja održivosti koncepta.

PCPress.rs Image

Sada 3D štampa ulazi u novu fazu i to zahvaljujući kompaniji Gillette. Ova kompanija je stupila u partnerski odnos sa startup-om Formlabs omogućavajući svima nama da vidimo kakva bi mogla da bude budućnost retail-a. Prema njima, ta budućnost ide ka prilagođavanju proizvoda široke potrošnje svakom pojedinačnom kupcu.

U ovom konkretnom primeru, Gillette svojim korisnicima nudi mogućnost da dizajniraju jedinstvenu i prilagođenu dršku brijača, koja će biti napravljena prema zahtevima kupaca. Za sada je ovo pilot projekat, ali je već dostupan za korisnike. Na sajtu Razor Maker, postoji online kreator drški, koji dozvoljava da se odabere jedna od desetak ponuđenih osnovnih varijanti koja kasnije može da se menja u smislu promene boja, upisa personalizovanog teksta… Nakon postavljanja svih parametara i plaćanja potrebno je sačekati dve do tri nedelje, da ovako napravljen Gillette brijač stigne na vašu kućnu adresu.

Cene se kreću od 15 USD do 45 USD, u zavisnosti od baznog modela i od toga da li se uz dršku isporučuje jedan ili više samih žileta.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,