Ponovo se odlaže proizvodnja Cybertrucka

Cybertruck će ove godine biti dostupan samo malom broju ljudi.

PCPress.rs Image

Kompanija navodi da će se konačne specifikacije i cene promeniti

Tokom izveštajima o Teslinim zaradama, direktor kompanije Elon Musk rekao je da masovna proizvodnja električnog kamioneta neće početi do 2024.godine. Ipak, on je naveo da očekuje da će proizvodnja početi „ovog leta“. Međutim, upozorio je da će u početku proizvodnja biti veoma usporena.

Tesla je predstavila Cybertruck 2019. godine, ali je više puta odlagala njegovu proizodnju. Kompanija je takođe upozorila da će se konačne specifikacije i cene promeniti. Prvobitna cena Cybertruck-a trebala da bude 39.900 dolara u konfiguraciji sa jednim motorom dok bi najskuplji model sa tri motora trebalo da košta 70.000 dolara.

Kompanija još uvek uzima depozite ali više ne obećava posebne konfiguracije. Očekuje se da će pandemija, teška ekonomska situacija, dugogodišnji problemi u lancu snabdevanja i modifikacije dizajna uticati na krajnji proizvod.

Ovo nije novi problem za Teslu. Proizvodnja modela 3 počela je u julu 2017.godine ali je bila veoma ograničena do sredine 2018.godine jer se kompanija borila da otkloni probleme u fabrikama.

Pročitajte i:  SpaceX pravi mrežu špijunskih satelita za američke obaveštajne službe

Međutim, Cybertruck predstavlja jedinstven izazov. Za njegovu prepoznatljivu čeličnu karoseriju se navodi da je izuzetno čvrsta, ali takođe taj dizajn zahteva proizvodne tehnike koje se inače ne koriste za automobile. Očekuje se da će se masovna  proizvodnja Cybertruck-a realizovati u Giga fabrici u Tekasu u blizini Ostina, koja je zvanično otvorena prošlog aprila.

Izmenjeni vremenski okvir može stvoriti nove probleme. Cybertruck već ulazi u oštru konkurenciju koja uključuje modele kao što su Ford F-150 Lightning, GMC Hummer EV i Rivian R1T.

Električni kamioneti više nisu noviteti kao što su to bili pre četiri godine. Tek ostaje da se vidi da li će Cybertruck ponuditi veće prednosti u odnosu na svoje rivale.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,