BIZIT 2022

Poskupeo YouTube TV

YouTube TV je najavio da će podići mesečnu cenu sa 50 dolara koliko je sada, na 64,99 dolara, pošto ova platforma počne da nudi osam ViacomCBS kanala. Među njima su: BET, CMT, Comedy Central, MTV, Nickelodeon, Paramount Network, TV Land i VH1.

poskupeo youtube tv

Nova cena odmah stupila na snagu

Promena cena odmah je stupila za snagu za sve nove pretplatnike, dok će postojeći korisnici ovu promenu videti tokom svog sledećeg ciklusa naplate. Povećanje za 15 dolara označava poslednji rast cena, i za YouTube TV ovo je najveći skok do sada. Prvo je platforma koštala 35 dolara mesečno, pa je početkom 2018. godine podignuta na 40 dolara mesečno, kada su dati kanali Turner mreže. Troškovi su se ponovo uvećali u 2019. godini na 50 dolara mesečno, kada je YouTube dodao ovoj platformi i kanale Discovery. I sada, dodavanjem pomenutih ViacomCBS kanala, najveći skok cene na 64,99 dolara.

Iz YouTube-a objašnjavaju da je povećana cena možda neprihvatljiva za neke korisnike, ali da je ovo učinjeno jer odražava i rast troškova, ali i kompletnu vrednost platforme i njen kvalitet. Smatraju da se dodavanjem novih funkcija menja način na koji gledamo TV uživo. Hulu poređenja radi košta 54,99 dolara mesečno, a AT&T TV košta 55 dolara, tako da je novim povećanjem YouTube TV ipak odskočio od konkurencije.

Pročitajte i:  Google Meet ažuriranje: Od sada je moguće strimovati sastanke uživo na YouTube

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: