Ikotek

Predstavljen Huawei P8

Kompanija Huawei predstavila je juče svoj novi smartfon – P8, za koji kažu da poštuje minimalistički dizajn prethodnika P serije.

Što se hardverskih karakteristika tiče, tu je 5,2-inčni FHD ekran, rezolucije 1080p (1920 x 1080), 424ppi, procesor je Hisilicon Kirin 930, 8-core 64bit, 2.0GHz. Ima 3GB RAM memorije, prednju kameru od 8MP i glavnu od 13MP, a baterija je kapaciteta 2680mAh.

Uređaj radi na Androdu 5.0, sa EMUI 3.1 korisničkim interfejsom.

Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group
Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group

Cilj nam je da Huawei P8 postane pametni telefon koji ispunjava želje i najzahtevnijih korisnika, a da istovremeno bude jednostavan za korišćenje ljudima širom sveta” rekao je Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group, “detaljnim istraživanjem, otkrili smo koje su to nezadovoljene potrebe korisnika premium pametnih telefona.

Na osnovu dobijenih rezultata, Huawei je objedinio najbolja dizajnerska i tehnološka rešenja u jednom uređaju, pružajući revolucionarno korisničko iskustvo – posebno u pogledu kamere i povezivanja na mrežu. Oslanjajući se na izvanredan tržišni nastup Huawei P serije, potpuno smo uvereni da će P8 postati jedan od najpopularnijih pametnih telefona među potrošačima u 2015. godini”

Huawei P8 napravljen je u dve verzije, P8 Premium po ceni od 599EUR i 499 EUR za standardnu verziju.

Pročitajte i:  Huawei Watch GT 4 - mnogo više od estetike

Kako izgleda možete videti u priloženom videu, a detaljnu specifikaciju na zvaničnom sajtu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,