Top50 Glas publike

Promenite Yahoo lozinku!

Ako ste od prijatelja, rođaka ili na društvenim mrežama dobijali poruke da promenite loziku na vašem Yahoo servisu, ne bi bilo loše da poslušate savet. Yahoo je potvrdio da se ovoj kompaniji desio jedan od najvećih cyber napada u istoriji, te da je pritom ukradeno najmanje 500 miliona korisničkih naloga.

11901557_g

Tokom prošlog meseca, haker koji se odaziva na ime Peace je počeo da prodaje privatne informacije sa 200 miliona hakovanih Yahoo naloga. Da stvar bude gora, hakerski upad se desio pre dve godine (krajem 2014.), kada su informacije ukradene (imena, e-mail-ovi, šifre, telefonski brojevi i odgovori na neka bezbednosna pitanja). Yahoo je takođe izjavio da veruje da osetljivi podaci poput brojeva računa u bankama i informacije o kreditnim karticama nisu kompromitovani (mada koliko je verovati kompaniji koja dve godine nije znala da je neko došao do “zaštićenih” podataka 500 miliona korisnika).

Topla preporuka je da ne čekate da vidite da li će se vaše informacije pojaviti na listama ukradenih naloga već da blagovremeno promenite šifru vašeg Yahoo naloga, kako ne biste došli u neprijatnu situaciju.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,