Top50 Glas publike

Prvi Starship motor pretrpeo očekivana oštećena prilikom “punih” testiranja

Izvršni direktor kompanije Space X, Elon Musk, rekao je prilikom poslednjeg obraćanja medijima da prvi „kompletni“ Starship motor već stigao do tačke oštećenja, samo tri nedelje od početka testiranja, tako da je već vreme za Raptor motor druge generacije.

PCPress.rs Image

Iako bi dobar deo oštećenih komponenti i dalje mogao da se koristi, podešavanja sledećeg Raptor motora su skoro gotova, tako da bi uskoro trebalo da uđe u program testiranja, i tako ubrza proces, budući da bi se na popravke prvog motora duže čekalo. Činjenica je da se radi o agresivnom programu testiranja, a eksperti tvrde da su poslednja događanja na platformi za testiranje ohrabrujuća, te da nude više rešenja, a manje razloga za brigu.

Iako su prva testiranja Raptor motora počela još u septembru 2016. godine, dizajn je konačno finalizovan tek 3. februara 2019, što je omogućilo da se počne sa kompletnijim i agresivnijim programima testiranja. Za motore koji su kompleksni kao Raptor postoji čitav niz potencijalnih scenarija po kojima bi nešto moglo da krene po zlu, tako da eksperti ne mogu sa sigurnošću da tvrde kada će testovi ponuditi željene rezultate, ali je činjenica da je brzina kojom se novi Starship motori testiraju revolucionarna, budući da u okviru ove industrije između dva testa obično prođe i po nekoliko meseci.

Pročitajte i:  Twitter će trajno zabraniti korisnike koji imitiraju druge

Izvor: Teslarati

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,