Prvi „zeleni bitcoin“ na svetu 

Argo Blockchain, sa sedištem u Londonu, potvrdio je da je potpisao Memorandum o razumevanju (MoU) sa DMG Blockchain Solutions.

PCPress.rs Image

Britanska firma za kriptovalute objavila je planove za stvaranje prvog svetskog bitkoin mining pool-a sa čistom energijom

Cilj memoranduma je  pokretanje prvog Bitcoin mining pool-a napajanog samo čistom energijom.

Očekuje se da će projekat Terra Pool smanjiti uticaj rudarenja bitkoina na životnu sredinu, stvarajući prvi ‘zeleni bitcoin’. Peter Wall, izvršni direktor Argo Blockchain-a, kaže da je rešavanje klimatskih promena prioritet za Argo, a partnerstvo sa DMG-om u stvaranju prvog “zelenog” Bitcoin mining pool-a važan je korak ka zaštiti planete sada i za generacije koje dolaze. Kompanija se nada da će i druge kompanije u rudarenju bitkoina krenuti njenim stopama da pokažu širu klimatsku svest. Dan Reitzik, izvršni direktor DMG-a, rekao je da povećana inovativna snaga DMG-a i kontinuirani fokus na ekološki prihvatljivo rudarenje bitkoina, ima priliku da podstakne transformacije u načinu na koji zajednica rudnika bitkoina deluje prema klimatski svesnoj budućnosti – ovo je prilika za kontinuirani rast jer razvijamo bolje razumevanje klimatski prihvatljivih operacija, uz istovremeno integrisanje najnovijih i najinovativnijih blockchain tehnologija.

Pročitajte i:  EU planira da omogući praćenje Bitcoin transfera 

Izvor: Bdaily

Facebook komentari:

Tagovi: