PS5 će podržavati PS4 kontrolere, ali ograničeno

Sony je potvrdio da će njihovi postojeći PS4 kontroleri neće raditi sa PS5 igrama. Oni su objavili da PS5 igre treba da iskoriste nove mogućnosti i funkcije koje će doći na platformu sa redizajniranim bežičnim kontrolerom DualSense. Kotroleri će ipak raditi na PS5 konzoli, ali je broj igara na kojima će raditi biti ograničen, i vezan samo za PS4 naslove.

PCPress.rs Image

DualShock 4 kontroleri će raditi sa podržanim PS4 igrama

Kompanija Sony je istakla da će DualShock 4 kontroleri i zvanično licencirani PS4 kontroleri trećih kompanija raditi sa podržanim PS4 igrama. Oni za sada nisu naveli koje će igre biti podržane, ali se zna da će zvanično licencirani volani, arkadne palice i letački upravljači raditi sa PS5 igrama i podržanim PS4 igrama. PS Move i Motion Controllers i PlayStation VR Aim Controller takođe će raditi sa podržanim PS VR i PS5 igrama.

Sve ovo praktično znači da će vlasnici PS5 konzola ipak morati da kupe nove kontrolere za igranje PS5 igara, slično kao što je bila situacija između treće i četvrte generacije ove popularne igračke konzole. Što se njihovih konkurenata tiče, Microsoft Xbox 360 kontroleri nisu radili na Xbox One, ali se u međuvremenu Microsoft obavezao da će podržati Xbox One kontrolere na predstojećoj konzoli Xbox Series X. Microsoft je u novi kontroler uveo neke sitnije izmene, tako da je više slobode omogućeno za podršku budućim igrama.

Pročitajte i:  Nedostatak konzola aktuelne generacije mogao bi da potraje do 2023. godine

Sa druge strane, Sony je dizajnirao kompletno nov PS5 DualSence kontroler sa adaptivnim prekidačima, integrisanim mikrofonom i novim optičkim povratnim tehologijama.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: ,