Reddit zatvara r/Place ‘dok se ponovo ne sretnemo’

Reddit više ne dozvoljava objave ili komentare na r/Place subredditu, prema objavi Reddit administratora. Kompanija je bila domaćin treće iteracije kolaborativnog umetničkog projekta, koji je omogućio korisnicima da postave pojedinačne piksele na ogromno platno, tokom nekoliko dana u julu.

PCPress.rs Image

Iako ne možete da postavljate ili komentarišete u subredditu, i dalje možete da gledate postove i komentare. Zakačena objava na vrhu subreddita, na primer, sadrži slike konačnog platna pre nego što su korisnici postavili bele piksele da bi u suštini sve izbrisali. Taj post se takođe povezuje sa time lapse-om gde možete videti kako se korisnici udružuju da napišu veoma veliku poruku protestujući protiv izvršnog direktora Steve Huffman u trenucima jenjavanja projekta r/Place.

Reddit je prvi put predstavio r/Place 2017. i vratio ga 2022. Tajming za ovogodišnje platno je definitivno bio malo čudan; dogodio se samo nekoliko nedelja nakon protesta na celom sajtu koji su gurali cene za Reddit API, što je na kraju dovelo do gašenja nekih aplikacija trećih strana, a poruke protesta postale su nešto poput teme na ovogodišnjem platnu. Međutim, kako je projekat odmicao, mnoge od tih poruka postajale su teže uočljive jer je više umetnosti ispunilo platno i jer je Reddit proširio platno šest puta.

Pročitajte i:  Reddit potpisao multi-milionski ugovor za licenciranje sadržaja sa jednom AI kompanijom

U svom postu, Reddit administrator je rekao da će zajednica r/Place biti zatvorena „dok se ponovo ne sretnemo“, što bi moglo ukazivati na to da kompanija planira da vrati r/Place u budućnosti.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: