Reddit je proširio r/Place platno

Reddit je dodao više prostora r/Place platnu za saradnju, dajući korisnicima dodatni prostor za zajedničko crtanje pikselizovane umetnosti. Skoro odmah nakon što je prostor dodat, korisnici su počeli da pišu u svojim protestima protiv sajta i izvršnog direktora Steve Huffman.

PCPress.rs Image

Prošireno platno se sada proteže dalje udesno. Dok ovo pišem, dešava se masovno otimanje zemlje, uključujući mesto koje već obeležava YouTuber Technoblade, nastavak nemačke zastave na vrhu platna, vertikalnu francusku zastavu na desnoj strani i mnoge iteracije fraze „fuck spez“, upućivanje na Huffmanovo korisničko ime.

r/Place je lansiran pre neki dan, a neke od najranijih umetnosti takođe su proklinjale generalnog direktora. Korisnici Reddit-a su bili nezadovoljni promenama kao što su cene API-ja kompanije koje su primorale aplikacije trećih strana da se ugase, uklanjanjem višegodišnje istorije ćaskanja i njegovom odlukom da se otarasi trenutnog sistema zlatnih nagrada, a koristili su r/Place kao bilbord za svoje proteste.

Možete sami da vidite napredak platna za 2023. u galeriji ispod, koju smo ažurirali dok je r/Place bio uživo.

Pročitajte i:  Reddit potpisao ugovor sa Google-om o korišćenju sadražaja za treniranje AI modela

r/Place funkcioniše tako što dozvoljava korisnicima da ispuste piksel jedne od osam boja gde god žele na platnu, ali moraju da sačekaju nekoliko minuta da bi mogli da ispuste još jednu. Zajednice rade zajedno na stvaranju umetnosti ili pisanju poruka, bilo za zabavu u sopstvenim podreditima ili u zajednicama koje su više orijentisane na proteste. Reddit je dva puta dodao na platno tokom iteracije r/Place 2022, tako da nije veliko iznenađenje što je to uradio ponovo ove godine.

Trenutno je protestne slike i jezik generalno teže uočiti sada kada je više umetnosti upakovano u platno. Ali korisnici su zadržali stvari poput fraze „u/spez ist ein hurensohn“ na nemačkoj zastavi, za koju Google prevodilac kaže da se prevodi kao „u/spez je kurvin sin“, i znak koji promoviše zajednicu Save3rdPartiApps koji glasi „nikada ne zaboravite šta vam je ukradeno!“ Prema r/Place pravilima o platnu, „ciljana mržnja ili uznemiravanje privatnih osoba“ biće uklonjeni, kao i „postovi, komentari i slike koje su mržnje, eksplicitne, seksualno eksplicitne i/ili uvredljive predstavljaju kršenje naše politike“.

Pročitajte i:  Reddit potpisao multi-milionski ugovor za licenciranje sadržaja sa jednom AI kompanijom

Uprkos veoma vidljivim protestima na platnu r/Place, u četvrtak, Reddit je zaista podelio video snimak nekog od prvih dana. Prema rang listi koju je podelila kompanija, korisnici u Sjedinjenim Državama su ispustili najviše piksela, a slede Nemačka i Francuska.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: