TrendMicro

Review: LC Power USB-C hub i eksterno NVMe SSD kućište – Novo vreme,novi konektori

USB‑C konekcija donela je mnogo toga dobrog, posebno kod mobilnih telefona, gde je uz brzo povezivanje došlo brzo punjenje baterije. U PC svetu zaostatak nije bio toliki da bi svi potrčali da usvoje novi standard. To se posebno odnosi na korisnike koji bi morali da menjaju mnoštvo svojih periferija i konektora. Za to im je trebalo dati dobar razlog.

PCPress.rs Image

Moćni USB‑C Hub

PCPress.rs ImageUSB‑C portovi u Thunderbolt izdanju imaju finu mogućnost – da serijski povezuju različite uređaje. To znači da na laptop koji ima Thunderbolt port (USB‑C sa svim mogućnostima) možete povezati monitor, na njega dalje eksternu grafiku, na nju dalje eksterni disk, pa tastaturu i tako redom. Omogućena je direktna komunikacija svega pomenutog s računarom preko jednog jedinog porta, kojim se može prenositi bilo kakav signal. U praksi su korisnici uglavnom ostavljeni da muče muku s jednim USB‑C portom i obezbede kompatibilnost s postojećim uređajima.

Upravo tu priskače u pomoć LC Power HUB‑C‑MULTI‑3. Stiže s mnoštvom portova, koji donose širok spektar mogućnosti. Tako je moguće od jednog USB‑C priključka dobiti različite konektore s mnogo funkcija. Imamo tri standardna USB 3.0 porta, jedan HDMI izlaz na koji se može priključiti monitor ili televizor, zatim LAN port za mrežnu konekciju te dva čitača kartica. Šlag na torti je još jedan USB‑C izlaz, kojim se može nastaviti s daljim vezivanjem USB‑C uređaja.

Pročitajte i:  Philips predstavlja nove USB-C monitore s web kamerom

PCPress.rs Image

Sve je zapakovano u veoma lepo kućište izrađeno od aluminijuma i plastike. Nije se štedelo na standardima i konektorima, pa tako HDMI omogućava 4K rezoluciju, dok se transferi podataka odvijaju velikim brzinama. Reč je o zgodnom dodatku koji se lako može preporučiti svima, a naročito vlasnicima laptop računara s Thunderbolt USB‑C konektorima.

Eksterno USB‑C SSD kućište

SSD‑ovi su odavno prevazišli brzine koje nude standardni konektori. Stoga se pojavila potreba da se obezbede kućišta koja su u stanju da isporuče ogromne brzine koje moderni SSD‑ovi nude. USB‑C je idealan u tom smislu, pa je LC Power odlučio da ponudi i takvo rešenje.

PCPress.rs Image

PCPress.rs ImageTako je nastavio vrlo jednostavan LC Power M2‑C‑NVME koncept. Jednostavan, pod uslovom da se ne pribojavate jednog malog šrafcigera i nekoliko rezervnih šrafova, koji se isporučuju u paketu. Kako je reč o kućištu, uz njega ne dobijate SSD, već ga kupujete odvojeno. Posebno je zgodno jer kombinacija ovog kućišta i NVMe pločice uglavnom košta dosta manje od gotovog eksternog SSD‑a, naročito ukoliko je reč o poznatijem brendu.

Pročitajte i:  Intel planira da prestane s proizvodnjom nekih komponenti

Podržani su NVMe SSD‑ovi 2242 i 2280 formata, odnosno brzine sve do 10 Gb/s – impresivno u svakom smislu. U pakovanju dobijate i OTG adapter, pa možete SSD direktno priključiti na odgovarajući mobilni uređaj!

PCPress.rs Image

I jedan i drugi uređaj mogu biti izuzetno korisni, i spadaju u kategoriju onoga o čemu ne razmišljate svakodnevno. Stoga je vrlo prijatno videti ovakva iznenađenja na tržištu. Posebno je dobro što je reč o pristupačnim uređajima koji su namenjeni široj publici.

Kontakt: mid9.rs

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , , ,