Cove

Sada možete podesiti Firefox za podrazumevani pretraživač na iOS uređajima

Ove godine smo svedoci velikih promena, umrežavanja i spajanja do sada naizgled nespojivih tehnologija i okruženja. Poslednja vest u nizu koja olakšava korisnicima svakodnevnicu, jeste da je na iOS operativnom sistemu od sada moguće postaviti Mozilla Firefox za podrazumevani pretraživač.

firefox na iOS-u kao podrazumevani pretraživač

Velika prednost iOS 14 operativnog sistema

Jedna velika prednost iOS 14 operativnog sistema je ta što možete da postavite aplikacije koje nije proizvela kompanija Apple kao podrazumevane, uključujući email poštu i pregledače interneta. S obzirom da je Google već objavio da njihovi alati Chrome i Gmail već mogu da budu podrazumevani na iPhone uređajima, i Mozilla je objavila sličnu vest. Firefox vam od sada dopušta da ga postavite za podrazumevani za iPhone i iPad. Naravno, da bi sve radilo, treba da imate najnovije verzije i sistema i aplikacije.

Uz pomoć Firefoxa ćete moći da iskoristite sve pogodnosti koje iOS 14 pruža, pa i mogućnost izrade iOS widgeta. Mozilla se pohvalila kako njihov pregledač ima neku vrstu inteligentne prevencije praćenja koja će smanjiti broj ljudi i alata koji vas mogu pratiti. Pored toga, imate mogućnost i potpune privatnosti pretraga uz incognito mode.

Pročitajte i:  Mozilla je napravila Firefox plugin za oflajn prevođenje

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: