SXSW 2021 samo u online režimu

Kao deo svojih planova za 2021. godinu, SXSW festival je istakao da će tokom naredne godine pokušati da organizuje svoju godišnju konferenciju u Austinu u Teksasu, ali u online režimu. SXSW Online će trajati od 16. marta do 20. marta 2021. godine. Organizatori kažu da će događaj omogućiti posetiocima da pogledaju filmske i muzičke projekcije, kao i da učestvuju u sesijama, mogućnostima umrežavanja i izložbama.

otkazan sxsw

2020. godina – godina promene i preoblikovanja

Ronald Svenson, izvršni direktor i suosnivač SXSW, izjavio je da je izazov graditi novu budućnost. Činjenica je da je ova godina bila godina promena, i da čitav svet pokušava da preoblikuje svoje ciljeve, želje i mogućnosti, kako bi se prilagodili novonastaloj situaciji. SXSW je ponosan što je predstavljena njegova online verzija, i što će ponovo biti centar okupljanja najbistrijih umova iz kreativnih industrija širom sveta.

Organizatori SXSW kažu da takođe sarađuju sa službenicima gradskog i javnog zdravlja u Austinu, kako bi se isplanirao i fizički događaj 2021. godine. Ove godine, SXSW je bio prvi festival u nizu otkazanih konferencija, a sve zbog globalne pandemije Korona virusa. Nakon što su kompanije poput Amazona, Facebooka i Twittera odlučile da ne dođu na festival, nedugo nakon toga festival je kompletno otkazan.

Da ne bi sve propalo, SXSW se udružio sa Amazonom kako bi se strim i filmovi sa festivala besplatno prenosili na Prime Video-u. Ostaje nam da sačekamo i vidimo u kom pravcu će se sve odvijati i da li je na pomolu nova kriza izazvana Korona virusom, ili nas čeka miran period.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: