Samsung Galaxy Note 8 stiže u Srbiju!

Samsung Galaxy Note 8 je spreman, a iz ove kompanije se nadaju da će korisnici, koji cene osobine Note-a, spremno dočekati novi proizvod. Note 8 će moći da se naruči od 24. avgusta, a u radnjama bi trebalo da se nađe od 15. septembra.

PCPress.rs Image

Poslednja generacija Galaxy Note telefona donosi veći “beskonačni” ekran (Infinity Display), S Pen za personalizovanu komunikaciju, te, kako iz kompanije najvljuju, najbolju kameru koju je Samsung ikada ugradio u pametni telefon (ponovo).

“Beskonačni” Quad HD+ Super AMOLED ekran, dijagonale od 6,3 inča, rezolucije 2960×1440 piksela i HDR 10 sertifikatom, sa odnosom stranica 18,9:9, kao kod S8 i S8+ modela. Takođe, ovaj uređaj korisnicima pruža više prostora za gledanje, čitanje i crtanje. Pored Multi Window opcije za otvaranje nekoliko prozora istovremeno, Note8 donosi i novu funkciju Pair za kreiranje personalizovanih parova aplikacija na Edge panelu uz istovremeno pokretanje dve aplikacije. Sada će korisnici moći da gledaju video sadržaje dok pišu poruke ili da se uključe u konferencijsku vezu dok im broj i dnevni red sastanka stoje na ekranu. Ekran i zadnja strana poseduju Gorilla Glass 5 zaštitu, a Samsung nije zaboravio ni IP58 sertifikaciju, pa ne morate brinuti da li vam je telefon u džepu kada skačete u bazen ili se valjate u blatu.

Pročitajte i:  Samsung izgleda odustaje od Galaxy S21 FE telefona

S Pen je ostala jedna od najvažnijih karakteristika Note telefona. Note8 serija donosi unapređenu verziju S Pen-a sa tanjim vrhom i boljom osetljivošću na pritisak. Omogućeno je i deljenje animiranog teksta ili crteža kroz različite platforme koje podržavaju animirane GIF-ove. Tu je i opcija S Pen Translate, koja je kreirana da pomogne korisnicima u toku putovanja da brže prevode tekstove, i to ne samo pojedine reči, već cele rečenice, a dostupno je čak 71 jezika.

Model je opremljen sa dve zadnje kamere od po 12 megapiksela sa optičkom stabilizacijom slike na širokougaonom (f/1.7) i telefoto (f/1.9) objektivu. Takođe, širokougaoni objektiv ima Dual Pixel senzor sa brzim automatskim fokusiranjem, tako da korisnicima omogućava snimanje jasnijih i oštrijih fotografija čak i u uslovima slabog osvetljenja. Note8 je opremljen i prednjom kamerom od 8 megapiksela, sa auto-fokusom za oštre selfie fotografije i video razgovore.

U programu rada Dual Capture obe zadnje kamere imaju mogućnost da istovremeno fotografišu. Rezultat su dve fotografije, pri čemu je jedna uslikana izbliza sa telefoto objektiva, dok je druga širokougaona i prikazuje celu pozadinu. Live Focus služi za kontrolu dubine polja uz mogućnost podešavanja boljeg efekta u pripremnom programu rada, ali i nakon snimljene fotografije.

Pročitajte i:  Pogledajte širu sliku! Počela prodaja Galaxy Z Fold3 5G i Z Flip3 5G telefona u Srbiji

Novi Note model ima Li-Lon bateriju od 3.300 mAh (Galaxy S8+ ima 3500 mAh), te mogućnost za brzo punjenje (Quick Charge 2.0) i bežično punjenje.

Tu je i niz opcija za biometrijsku autentikaciju – uključujući i snimanje dužice i otiska prsta – Samsung Knox donosi bezbednost kako na nivou softvera, tako i na nivou hardvera, te opciju za bezbedno čuvanje podataka Safe Folder.

Sa hardverske strane Note nije preveliko iznenađenje, jer Samsung tradicionalno u ove telefone ugrađuje najbolji dostupan hardver, pa će na američkom tržištu Note 8 pokretati Snapdragon 835, a na svim ostalim, uključujući i Srbiju – najjači Exynos 8895 (Isko kao na S8 i S8+). Sa 6 GB RAM-a (50% više u odnosu na S8 i S8+), procesorom od 10 nm i memorijom koja se može proširiti do 256 GB, Note 8 ima svu snagu koja je potrebna za sve što vam može pasti na pamet. Pošto je izbačen fizički Home taster, dimenzije su sada 162,5×74,8×8,6mm, a težinaje 195 grama.

Ovaj model će se na srpskom tržištu naći u crnoj i zlatnoj boji, a već danas kupci u Srbiji mogu unapred da naruče svoj uređaj kod operatora MTS, Telenor i Vip Mobile, kao i maloprodajnih partnera CT, Handy, Positive line i Roaming. Preporučena maloprodajna cena Galaxy Note8 iznosi 126.999 dinara. Svi kupci koji na ovaj način naruče Galaxy Note 8, dobiće u paketu i Samsung DeX.

Pročitajte i:  Samsung i umetnik Majkl Marfi najavili tanke Neo QLED televizore

Izvor: Samsung

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , , ,