Facebook testira opciju za “samouništavajuće” statuse

U kompaniji Facebook testiraju novu opciju, koja podrazumeva postavljanje statusa koji bi posle određenog vremena nestajali sa stranice, a sa ciljem da podstakne korisnike da objavljuju više ovakvih poruka, te budu aktivniji na ovoj društvenoj mreži.

PCPress.rs Image

U okviru trke za osvajanje korisnika, koji su migrirali na mreže koje su dinamičnije, poput Snapchat-a i Twitter-a, Facebook bi mogao da proizvede opciju za objavljivanje poruka koje bi brzo nestajale. Opcija, koju opisuju kao pomalo retro, bi trebalo da korisnicima omogući sastvaljanje tekstualnih poruka do 101 karaktera, te im dozvoli, da ako požele, tako sastavljen status učine i trajnim.

Ako ova opcija postane dostupna, Facebook bi mogao da poprimi sličan izgled koji je imao na samom početku, budući da su 2006. godine tekstualni statusi bili prilično popularni, da bi ih kasnije potisnule objave koje sadrže video, fotografiju ili neki link. Budući da su u kompaniji zabrinuti da se njihovi korisnici sve više okreću platformama poput Snapchat-a, te biraju da tamo objavljuju svoje poruke, Facebook planira da uvede još opcija zbog kojih bi sve mreže na kraju mogle da liče jedna na drugu.

Pročitajte i:  Facebook ulaže 50 miliona dolara za pravičniji virtuelni svet

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,