Samsung predstavio Corby S3650, telefon sa tehnologijom osetljivom na dodir namenjen mladoj populaciji

Corby 1 resizedSamsung Electronics Co. je predstavio novi model mobilnog telefona sa oznakom Samsung Corby (model S3650), dizajniranog da podrži životne stilove današnje omladine.
Novi Samsung Corby, koji će biti dostupan širom Evrope već krajem meseca, u potpunosti podržava “tehnologiju osetljivu na dodir” koja stavlja svoje korisnike u centar društveno-medijske revolucije doprinoseći da društvene mreže poput Facebook-a, Twitter-a i MySpace-a budu dostupne i na telefonu. Novi Samsung Corby S3650 razvijen je u skladu sa strategijom kompanije Samsung “dodir za svaki životni stil”, fokusirajući se prvenstveno na tržište mladih.
“Vidimo velike mogućnosti razvoja u ovom sektoru i nastavićemo da budemo pioniri u inovativnim tehnologijama. Novi model Samsung Corby S3650 predstavlja upravo standarde razvoja novih proizvoda i tehnologija kompanije Samsung koji su dizajnirani za specifičnu publiku a u cilju brzog predstavljanja novih uređaja na tržištu”, objasnio je JK Shin, zamenik izvršnog predsednika i direktor sektora za komunikacije u kompaniji Samsung Electronics Co. Ltd.
Samsung Corby S3650 predstavlja potpuni zaokret za mladu populaciju, sa privlačnim profilom koga čine dvobojne dijagonalne konture. Samsung Corby S3650 se ističe prvenstveno po dizajnu i bojama – što predstavlja značajan pomak u načinu na koji su do sada telefoni sa ekranom osetljivim na dodir dizajnirani. Dostupan je u jarkim bojama poput žute, pink, bele i naradžaste boje kako bi korisnici mogli u mnoštvu boja da odaberu svoju omiljenu.
“Uopšteno govoreći, mi se nalazimo na prvom mestu po proizvodnji telefona sa ekranom osetljim na dodir i prepoznajemo značaj društvenih Internet mreža u modernoj industriji mobilnih telefona. Samsung-ova ciljna publika je u srcu naše biznis strategije i sam dizajn i funkcionalnost telefona Samsung Corby prilagođeni su potrebama digitalno povezane i stilski osvešćene mlade publike – uzimajući u obzir i njegovu pristupačnu cenu”, nastavio je JK Shin.
Najbolje usluge društvenih mreža u kombinaciji sa unapređenim multimedijalnim mogućnostima su ključan faktor. Novi model Samsung Corby S3650 raspolaže sa 2,8-inčnim ekranom osetljivim na dodir, rezolucije 240 x320 tačaka, tu su i kamera od 2 megapiksela, FM radio, ugrađeni akcelerometar, kao i microSD slot.  Ovaj 3G model, koji omogućava svojim korisnicima da ostanu u kontaktu bez obzira na mesto na kojem se nalaze, ima QVGA ekran koji donosi kvalitetan on line video doživljaj. Novi telefon podržava USB i Bluetooth 2.1, a njegova cena će iznositi oko 150 evra.

Pročitajte i:  Međunarodni dan znakovnih jezika Samsung obeležava besplatnim servisom za gluve i nagluve osobe

O modelu Samsung Corby S3650
Senzitivan dizajn

Corby 4 resizedNovi model Samsung Corby S3650 među mnoštvom telefona se izdvaja svojim jedinstvenim konturama u pop stilu i dizajnom zaobljenih ivica. Telefon se može naći u žutoj, beloj, narandžastoj i pink boji. Uz svaki pojedinačni model se dobijaju i dve dodatne maske za telefon (koje se još nazivaju i “modne jakne”). Ove zamenjive maske omogućavaju korisnicima da brzo prilagode telefon svom ličnom stilu. Paleta raznovrsnijih maski i dizajna biće dostupna uskoro. Fokus na vrhunski dizajn proteže se do korisničkog interfejsa preko Cartoon UI (user interface), visoko stilizovanog grafičkog menija i pozadine koja se prilagođava većoj funkcionalnosti.

Napredni program

Bogatstvo opcija komunikacije stoji na raspolaganju svim vlasnicima Samsung Corby-a. Korisnici mogu da ažuriraju svoj trenutni status i pristupe statusima prijatelja na društvenim mrežama FaceBook, MySpace and Twitter preko jednostavne usluge Pop-up SNS (Social Networking Service). Aparat takođe ima integrisan pristup različitim sadržajima popularnih sajtova kao što su YouTube, Flickr, Picaso i Photobucket. Korisnici mogu da skidaju slike i video formate sa sajtova preko ovog komunikacijskog rešenja.

Pročitajte i:  Samsung izgleda odustaje od Galaxy S21 FE telefona

Trendy Full Touch

Samsung Corby sadrži novi Samsung Touchwiz UI kao i sistem povratnih informacija koje čine operacije na ekranu osetljivom na dodir jednostavnim i lakim za upotrebu. Uređaj nudi povratne informacije kada korisnici prave selekciju na ekranu i putem “widget” sistema na samom uređaju. Korisnici mogu dodatno da prilagode telefon i interfejs korisnim aplikacijama i vidžetima koji se pomeraju veoma lako po sistemu “drag-and-drop”. Vlasnici ovog modela će takođe imati pristup značajnom broju dodatnih aplikacija preko Samsung-ove online “widgets” prodavnice. Uređaj takođe podržava opcije “one finger zoom” i “smart unlock” (pametno otključavanje), kao i Samsung-ove jedinstvene tehnologije koje su uključene u većinu kompanijskih uređaja sa ekranima osetljivim na dodir (npr. Samsung Jet). “One finger zoom” omogućava korisnicima zumiranje i odzumiranje uz pomoć jednog prsta, dok je pametno otključavanje funkcija koja omogućava korisnicima da otključaju telefon i koriste glavni meni crtajući slovo na ekranu.

Corby 13 resized

 

 

 

 

 

 

 

 

Specifikacije:

Mreža EDGE/GPRS, Quad Band (850/900/1800/1900 MHz)
Ekran  2,8” QVGA 262 K TFT-LCD Full touch screen
Kamera 2 Megapixel CMOS
Video H.263, MPEG4, WMV
Audio FM Radio with RDS
 Poly 64, SP-Midi, i-melody, MP3, AAC, AAC+, WMA
Dodatne karakteristike Fashion Jacket (changeable battery cover)
 Pop-Up SNS
 Cartoon UI
 One Finger Zoom, Dictionary, Smart Unlock
Konektivnost USB 2.0, BT 2.1/ EDR
Memorija 50 MB  + microSD (max 8 GB)
Dimenzije  103×56,5×12 mm
Masa  93g
Baterija 960 mAh

Pročitajte i:  Danko Jevtović - drugi mandat u Bordu direktora ICANN-a

 

 

Izvor: MMD Public Relations

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,