BIZIT 2022

Samsungova dimenzija stvarnosti

Na kraju dana, nekako se svi okupimo oko televizora, zar ne? Bilo da smo se vratili sa posla, pozvali društvo kući ili porodično gledamo komedije sa mališanima. Zapravo, kada bolje razmislimo, cela soba i raspored nameštaja se organizuje prema televizoru.

PCPress.rs Image

Svesni da moderan život dolazi sa inovativnom tehnologijom, a sa njom stižu proizvodi koji za cilj imaju da korisničko iskustvo podignu na impresivan nivo, kompanija Samsung upravo takve proizvode ima u ponudi. Naime, južnokorejski gigant ne prestaje da oduševljava kada je reč o televizorima i soundbar-ovima.

Iz svoje ponude Tehnomanija izdvaja televizor QLED Q85R, koji se ističe po tehnologiji „Quantum Procesor“ od 4K na bazi veštačke inteligencije vršeći funkciju kontrole osvetljenja ekrana i zvuka pružajući najoptimalniji doživljaj. Osim toga, funkcija „Direct-Full-Array“ donosi prefinjeniju kontrolu kontrasta za prikaz dubljih crnih nijansi tako da boja ne izgleda razmazano. Neretko se u Samsungu kaže, da realnost dolazi sa QLED televizorima, a u tome najveću ulogu igra „Quantum Dot“ tehnologija zahvaljujući kojoj se prikazuje čak milijardu boja. „Ultra Viewing Angle“ omogućava maksimalno uživanje u prelepim nijansama i oštroj slici dok se gleda iz bilo kog ugla.

Pročitajte i:  AI koji dopunjava poznata umetnička dela

Kako biste imali neverovatno iskustvo gledajući omiljene filmove ili serije, uz ovakav moćan televizor, Tehnomanija i Samsung preporučuje HW-Q80 soundbar sa Dolby Atmos tehnologijom koju potpisuje Harman Kardon. Ovaj sound bar dolazi sa savršenim 5.1.2 kanalnim okružujućim zvukom usmerenim ka gore i bočno, odnosno pruža gromoglasan „surround“ zvuk zahvaljujući integrisanim „up-firing“ i „side-firing“ drajverima. Očaravajućoj zabavi doprinosi i „object-based” tehnologija koja svakom zvuku dodeljuje poziciju, to jest tačku u trodimenzionalnom prostoru. Ukoliko gledate uzbudljivi triler ili akcioni film, funkcija prilagođavanje zvuka omogućava da kada utišate ton zbog ukućana, kristalno jasno ćete čuti tihe razgovore likova u filmu, pošto se inteligentni soundbar automatski pojačava.

Reč je o poslednjoj tehnologiji južnokorejskog diva, koji vam pruža potpuno novu dimenziju realnosti, uživanja i zabave. Više detalja o ovom savršenom paru možete pogledati na ovom linku.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,