Top50 Glas publike

San Francisko dobija taksi bez vozača

Cruise je pokrenuo svoju robo-taksi uslugu u potpunosti bez vozača u San Francisku, a suosnivač i predsednik Kyle Vogt dobio je prvu vožnju. Za početak, usluga će biti ponuđena samo zaposlenima u GM-u, pošto je i dalje licencirana samo za testiranje.

San Francisko dobija taksi bez vozača

Cruise je dobio DMV dozvolu za korišćenje usluge

Vogt je rekao da je Cruise lansirao Bolt vozila. Početkom prošlog meseca, Cruise je dobio kalifornijsku DMV dozvolu da koristi uslugu između 22h i 6h pri maksimalnoj brzini od 30 MPH po blagim vremenskim uslovima. Dozvoljeno je pokretati ih bez vozača i naplaćivati usluge dostave, ali ne i vožnju. Za plaćene robo-taksi vožnje, kompanija mora da se prijavi za konačnu dozvolu kod Komisije za javne komunalne usluge Kalifornije.

GM je nedavno lansirao svoj „Ultra Cruise“ sistem za putnička vozila, obećavajući da će na kraju omogućiti vožnju bez upotrebe ruku u 95% slučajeva tokom vožnje. Kompanija je provela dosta vremena testirajući svoj sistem, a njen prethodni Super Cruise je dobio pozitivne kritike u poređenju sa konkurentskim sistemima kao što je Teslin autopilot.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: