Šef Amazona će dugo pamtiti ovaj Black Friday

Rekordna prodaja na Amazonu tokom Black Friday popusta pomogla je Jeffu Bezosu da podigne svoje bogatstvo do neverovatnih visina.

Amazon Black Friday deals

Šta mislite, ko je najbogatiji čovek na svetu? Bill Gates? Mark Zuckerberg? Warren Buffet? Niko od njih već vlasnik Amazona Jeff Bezos, ali to smo već znali, samo nismo bili svesni koliko tačno. Sve je postalo mnogo jasnije nakon ovogodišnjeg Black Friday, čuvenog dana kada se širom sveta troše nemilice pare na artikle sa velikim popustima. To je dan kada Amazon ostvari najveći promet u godini, zarađujući svake godine sve više i više.

Ove godine će večito nezadovoljni Jeff Bezos konačno nabaciti osmeh jer je prešao magičnu brojku od 100 milijardi dolara! Poslednji put kad je neko bio toliko bogat da dostigne stotku je, naravno, Bill Gates i to davne 1999. godine. Bezos je ostvario značajne poslovne uspehe poslednjih godina, a na ruku mu idu i promene navika američkih potrošača koji se sve više odlučuju za online kupovinu. Brojka od preko 100 milijardi evra ne čudi ako se uzme u obzir podatak da se na Amazonu ostvari polovina svih online prodaja za Black Friday! Doduše i neplaćanje poreza može biti jedan od razloga.

Pročitajte i:  Nova TV serija inspirisana video igrom Fallout

Ovaj online gigant ne predstavlja samo prodaju, Jeff Bezos je svoje poslovanje proširio na mnoge oblasti, a jedna je svakako i Amazon Prime koji predstavlja konkurenciju Netflixu. Tu je i ulaganje u medije poput kupovine Washington Posta a poput Ilona Muska, planira da pošalje ljude u svemir. Pored svih ovih igračaka, Jeff ima i jednu ozbiljnu operaciju a to je pružanje usluga obaveštajnim službama. Čovek očigleno zna šta radi.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: