Softver kreiran u Srbiji četvrti put za redom je najbolji na svetu

ADMS Softver, integrisano softversko rešenje za upravljanje električnim dirstributivnim sistemima kompanije Schneider Electric DMS NS, koja je ogranak Schneider Electrica u Novom Sadu, i ove godine, četvrti put za redom, je prema konsultantskoj kući Gartner proglašen za najkvalitetniji i najbolji proizvod na svetu.

Dragoljub Damljanovic

Da su pozitivni, čak odlični rezultati u poslovanju mogući na svakom, pa i našem tržištu tvrde iz kompanije Schneider Electric Srbija, lidera u upravljanju energijom i automatizacijom. Schneider Electric je tokom godine učestvovao u realizaciji projekata Makiš, trafo stanica Beograd 20, fabrika Vibac, autoput Crna Gora, zgrada Societe General banke i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda Tivat. U narednoj godini, Schneider Electric planira da nastavi saradnju sa preduzećima od vitalnog nacionalnog značaja. Kako kažu, kompaniju ne čine ni zgrade ni postrojenja, ni proizvodi, već isključivo – ljudi.

„Godinu završavamo zadovoljni i sa uverenjem da ćemo naredne godine imati još bolje poslovne rezultate. Cilj nam je da nastavimo saradnju sa velikim preduzećima od nacionalnog značaja, kao i da nastavimo sa širenjem prodajne mreže. Nadamo se da će socijalni i ekonomski parametri koji se mogu odraziti na naše poslovanje ostati stabilni, kako bismo mogli da planiramo i blagovremeno ostvarujemo svoje poslovne aktivnosti“ istakao je Dragoljub Damljanović, generalni direktor kompanije Schneider Electric u Srbiji.

Pročitajte i:  Uslužni programi: Zbirka alata Parallels

ADMS Softver, integrisano softversko rešenje za upravljanje električnim dirstributivnim sistemima kompanije Schneider Electric DMS NS, koja je ogranak Schneider Electrica u Novom Sadu, i ove godine, četvrti put za redom, je prema konsultanstkoj kući Gartner proglašen za najkvalitetniji i najbolji proizvod na svetu. Procena je da se ovim softverom zapravo upravlja potrošnjom električne energije u više od 75 miliona domova na 6 kontinenata, jer je ADMS softver (Advance Distribution Management System) instaliran u 136 kontrolnih centara u 54 elektrodistribucije. Poslednjih pet godina kompanija je naročito radila na popularizaciji softvera u Severnoj Americi i Australiji, pa je ovaj softver danas implementiran u više gradova.

Pored brojnih aktivnosti, Schneider Electric je i u 2015. godini nastavio sa sprovođenjem društveno – odgovornih inicijativa. U susret obeležavanju 160. godišnjice od rođenja Nikole Tesle kompanija je uspostavila saradnju sa Muzejom Nikole Tesle u Beogradu. U okviru ove saradnje kompanija će u narednoj godini donirati i instalirati opremu za klimatizaciju arhivskog depoa Muzeja u kom se čuvaju najvrednija Teslina dokumenta. Pored toga, kompanija će pomoći i u izradi jednog od Teslinih brojnih patenata, a koji će biti izložen u Muzeju. Saradnja sa Muzejom Nikole Tesle zvanično je započeta u okviru Francuske nedelje, postavkom izložbe „Tesla u Parizu“, a u okviru koje je predstavljena prepiska između Nikole Tesle i kompanije Schneider iz 1892. i 1893. godine, čime je Schneider postao zastupnik Teslinih patenata iz oblasti proizvodnje, prenosa i korišćenja naizmeničnih struja u Francuskoj.

Pročitajte i:  Schneider Electric poziva na akciju u procesu dekarbonizacije

Kompanija Schneider Electric će i u 2016. godini nastaviti sa implementacijom brend strategije “Life is On”, sa ciljem da klijentima obezbedi rešenja koja će omogućiti da energija bude dostupna svima i na svakom mestu, održiva, pouzdana i sigurna za korisnike.

Facebook komentari:

Tagovi: ,

2 thoughts on “Softver kreiran u Srbiji četvrti put za redom je najbolji na svetu

 • 18. December 2015. at 16:26
  Permalink

  Vec sat vremena trazim, cak i na sajtu Gartner-a to sto navodite i ne mogu nigde da nadjem! I ono malo sto se moze naci na netu su sve sajtovi Schneider Electrica…
  Kakva jeftina reklama SCE DMS-a…

 • 18. December 2015. at 16:10
  Permalink

  Svaka cast kolegama. Pozdrav iz RTRK.

Comments are closed.