Sony PS5 bi mogao koristiti Samsung NVMe SSD za brže učitavanje igara

Samsung će izgleda biti ta kompanija koja će novoj Sonijevoj konzoli dati potrebnu prednost u odnosu na konkurenciju. U ovom slučaju izgleda da će biti u brzini čitanja podataka sa memorije jer ako je verovati internetu južnokorejski gigant će proizvoditi SSD diskove za PlayStation 5.

PCPress.rs Image

Jedan od direktora Han Jinman, rekao je da će se novi SSD-ovi pojaviti i za PC tržište, ali i za igračke konzole u 2020. godini. Sve se to dešava dok iza njega na slajdu stoji Dual Shock 4 kontroler, kao i poređenje hard diska, standardnog SSD-a, ali i NVMe SSD-a. Prema njihovim testovima, potrebno je 49 sekundi da se podigne sistem na čvrstom disku, na SSD-u 29 sekundi, dok će za optimizovani NVMe SSD biti potrebno značajno manje vremena iako nije rečeno tačno koliko je to.

PCPress.rs Image

Već je potvrđeno da će PS5 koristiti SSD za učitavanje igara. Iako Samsung nije eksplicitno saopštio u kojim konzolama će biti njihova tehnologija, činjenica da je kao ilustracija za njihovu prezentaciju poslužio DualShock 4 govori sama za sebe. Sony je takođe prikazao brzinu učitavanja PS5 konzole sa PS4 igrom, gde je Marvelov Spader-Man učitan za 0.8 sekundi.

Pročitajte i:  Sony napravio soundbar za PS5 i Xbox Series X

Izvor: gamesradar

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , ,