ASUS ROG Flow

Sony PS5 bi mogao koristiti Samsung NVMe SSD za brže učitavanje igara

Samsung će izgleda biti ta kompanija koja će novoj Sonijevoj konzoli dati potrebnu prednost u odnosu na konkurenciju. U ovom slučaju izgleda da će biti u brzini čitanja podataka sa memorije jer ako je verovati internetu južnokorejski gigant će proizvoditi SSD diskove za PlayStation 5.

Jedan od direktora Han Jinman, rekao je da će se novi SSD-ovi pojaviti i za PC tržište, ali i za igračke konzole u 2020. godini. Sve se to dešava dok iza njega na slajdu stoji Dual Shock 4 kontroler, kao i poređenje hard diska, standardnog SSD-a, ali i NVMe SSD-a. Prema njihovim testovima, potrebno je 49 sekundi da se podigne sistem na čvrstom disku, na SSD-u 29 sekundi, dok će za optimizovani NVMe SSD biti potrebno značajno manje vremena iako nije rečeno tačno koliko je to.

Već je potvrđeno da će PS5 koristiti SSD za učitavanje igara. Iako Samsung nije eksplicitno saopštio u kojim konzolama će biti njihova tehnologija, činjenica da je kao ilustracija za njihovu prezentaciju poslužio DualShock 4 govori sama za sebe. Sony je takođe prikazao brzinu učitavanja PS5 konzole sa PS4 igrom, gde je Marvelov Spader-Man učitan za 0.8 sekundi.

Pročitajte i:  Samsung i Mastercard rade na razvoju kartice sa senzorom za otisak prsta

Izvor: gamesradar

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , , , , ,