ePlaneta

Squarespace kupuje Google Domains

Google Domains je brz i jednostavan način da započnete izgradnju svog web sajta ali sada će kompanija uskoro napustiti taj posao. Squarespace je najavio da će kupiti oko 10 miliona domena od Google-a. Kompanija očekuje da će transakcija biti zatvorena u trećem kvartalu 2023.

PCPress.rs Image

Kupovina će biti završena krajem godine

Prema ugovoru o kupovini, Squarespace kaže da će poštovati postojeće cene kupaca najmanje 12 meseci nakon završetka kupovine. Kompanija tvrdi da će koristiti Google-ovu infrastrukturu kako bi osigurala besprekoran prenos domena.

Kada sve bude postavljeno i urađeno, Squarespace će postati ekskluzivni partner za sve koji žele da kupe domen pored svog Google Workspace domena. Za postojeće klijente, Squarespace kaže da će obezbediti naplatu i podršku za Google Workspace klijente koji su već kupili domene preko Google Domains-a.

Squarespace je već veliki na domenskom prostoru, tako da nije iznenađujuće što je bio zainteresovan za kupovinu Google Domains-a. Malo je više iznenađujuće što Google prodaje, iako je kompanija poznata po tome što je u bilo kom trenutku napustila etablirane proizvode.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,