Šta jede Sam Bankman Frid u zatvoru?

Advokati Sam Bankmana Frida uložili su žalbu sudu na ishranu u zatvoru.

PCPress.rs Image

Advokati Sam Bankmana Frida žale se da njihov klijent živi o „hlebu sa puter kikirijem i vodi“ što otežava njihovu pripremu odbrane. Sam Bankman Frid je vegetarijanac a u zatvoru u kom je smešten nema „kuhinje za vegetarijance“. Zbog toga je kripto kralj izmrcvaren i nije u stanju da sarađuje sa advokatima na odgovarajući način.

Na prošlom saslušanju advokat Frida je ukazao da njegov klijent nije u stanju da odgovara jer nije dobio adekvatnu hranu i lekove u pritvorskom centru što otežava pripremu za suđene koje treba da počne u oktobru.

Sudija Luis Kaplan naredio je zatvoru da obezbedi lekove a sudija za prekršaje Sara Netburn se takođe založila za rešavanje problema sa lekovima. Netburn smatra da Fridmen nije dugo bio u uslovima koje branioci nazivaju „nehumanima“ i da nije sigurna da je veganska hrana dostupna.

Zavod za zatvore je saopštio da zatvorenici imaju pristup odgovarajućoj zdravstvenoj nezi, lekovima i toplim obrocima. Ukazali su da se „obezbeđuju nutritivno adekvatni obroci“ u skladu sa zahtevima nacionalnog menija koji se analizira svake godine kako bi se osiguralo da su ispunjeni svi zahtevi u ishrani.

Izvor: news.sky.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,