Stiže Snapdragon 675 sa podrškom za telefone sa tri zadnje kamere

Kompanija Qualcomm najavila je Snapdragon 675, SoC za pametne telefone iz srednjeg segmenta koji stiže sa nekim premijum funkcijama.

PCPress.rs Image

Najzanimljivije je da je nova Kryo 460 arhitektura bazirana oko ARM Cortex-A76 jezgara, koja su kreirana za premijum uređaje i do sada nisu stigla do Qualcomm čipova (prvi SoC sa A76 jezgrima je Kirin 980 kompanije Huawei). Snapdragon 675 ima dva jezgra od 2GHz, te još šest od 1,78GHz koja su dizajnirana tako da štede energiju. Poređenja radi, premijum model Snapdragon 845 ima četiri jezgra od 2,8GHz koja se zasnivaju na Cortex-A75, tako da će još uvek biti prilično brži. Pored toga, 845 se zasniva i na 10nm procesu, a 675 na 11nm.

Snapdragon 675 je kreiran u skladu sa verovanjem da premijum funkcije više nisu namenjene samo premijum telefonima, te novi model podržava trostruku kameru, a tu su i poboljšanja za gejmerske funkcije, Quick Charge 4+ podrška i brži AI engine.

PCPress.rs Image

Novi Snapdragon očekuje se u prvom kvartalu 2019. godine, pa se pretpostavlja da bi do tada veliki broj novih modela telefona na zadnjoj strani mogao da ima tri kamere.

Pročitajte i:  Microsoft i Qualcomm razvijaju poseban čip za AR naočare

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,