Stižu Mediatek mobilni procesori namenjeni gejmingu

MediaTek mobilni procesori najčešće se povezuju sa jeftinijim modelima telefona, ali kako stvari stoje ta percepcija će se uskoro promeniti. Nova Helio G90 familija procesora po svojim performansama i funkcijama očigledno cilja na mobilne igrače. Oba procesora, G90 i G90T poseduju po osam jezgara, sa 2.05 GHz Cortex-A76 jezgrima za zahtevnije zadatke i Cortex-A55 jezgrima za nezahtevne poslove. Pored toga, implementirana je i Mali-G76 grafika, uz maksimalno 10 GB LPDDR4x memorije.

PCPress.rs Image

G90 čipovi će koristiti HyperEngine koja obezbeđuje smanjenje laga u igrama. Postoji mogućnost uključenja LTE konekcije u slučaju lošeg Wi-Fi signala tokom igranja, podržava dve Wi-Fi konekcije na različitim frekvencijama… MediaTek najviše nade polaže u nizak lag, kao i na kvalitet slike koja može da bude u HDR10 kvalitetu. Čipovi će imati podršku i za kamere do rezolucije od 64 MP, zajedno sa AI funkcionalnostima.

Za sada nema pomena kada će se u prodaji pojaviti telefoni sa G90 čipovima, mada to najviše zavisi od proizvođača telefona a ne od MediaTek-a. U ovom trenutku, bitno je da je MediaTek rešio da uđe u novi segment tržišta. Njihovi čipovi verovatno neće biti brzi kao Apple-ovi ili Qualcomm-ovi, ali će svakako omogućiti podizanje gejming performansi u najnižoj i srednjoj klasi mobilnih telefona.

Pročitajte i:  Samsung planira da u 2026. godini pređe na 1.4 nm proces proizvodnje čipova

Izvor: Engadget

Facebook komentari: