Top50 Glas publike

Sudija obećava brzo suđenje Twittera protiv Elona Muska

Tviter je odneo pobedu u tužbi protiv Elona Maska zbog njegovog pokušaja izlaska iz ugovora o preuzimanju vrednom 44 milijarde dolara. Na inicijalnom saslušanju, kancelarka Kancelarije suda Delavera Kathaleen McCormick odobrila je Tviterov zahtev za ubrzano, petodnevno suđenje koje počinje u oktobru. Kompanija je prvobitno tražila četvorodnevno suđenje u septembru kao deo napora da natera Muska da ispoštuje svoje obaveze.

PCPress.rs Image

Suđenje ipak neće biti odloženo

Muskovi advokati zatražili su od suda da odloži suđenje do februara 2023. godine. Tvrdili su da ih Tviter iznenadnom tužbom požuruje i primorava na završetak kupovine Tvitera. Musk je optužio Tviter da je umanjio obim lažnih naloga i da nije pružio dovoljno informacija u pokušaju da postigne dogovor. Kao deo poziva na odlaganje, Muskovi advokati su takođe tvrdili da im je potrebno više vremena da pretraže Tviterove neobrađene podatke.

Iako Tviter nije dobio baš ono što je želeo, odluka je čista pobeda društvene mreže. Neće morati dugo da čeka da se donese odluka i može naterati Muska da se prvenstveno osloni na tvrdnje koje je izneo kada je najavio planove da odustane od kupovine. Postoji šansa da će Musk možda morati da nastavi sa otkupom pre nego što se godina završi, bez obzira koliko bi mogao da požali što je dao ponudu.

Pročitajte i:  Musk postavio novi zahtev zaposlenima

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,