BIZIT 2022

Supernova optički internet – sada vidno bolji

Ako prethodni period, obeležen epidemijom virusa korona, posmatramo kao test izdržljivosti za internet (čija se potrošnja povećala čak pet puta!) onda bismo mogli da zaključimo da je najbolji rezultat pokazala optika, sa najpouzdanijom infrastrukturom. Oni srećniji među nama koji su tokom izolacije koristili optički internet, mogli su i sami da se uvere u neograničene mogućnosti istog, kada istovremeno više različitih uređaja na istoj mreži skida sadržaje sa protokom od sto megabita u sekundi, bez seckanja i kočenja. I upravo zato optički internet postao je naš nevidljivi prijatelj!

PCPress.rs Image

Kada je reč o gejmingu, možemo slobodno da kažemo da je teza iz naslova delimično tačna jer je gejming već POSTAO nezamisliv bez optike. Brzine interneta koje za preuzimanje podataka idu do neverovatnog gigabita u sekundi, a za upload preko sto megabita, omogućavaju besprekoran protok informacija i visoke performanse čak i za najzahtevnije igre. Dodatno, optika je pokazala superiornost u odnosu na druge tehnologije i načine konektovanja, a pogotovo kada je reč o onlajn gejmingu. Recimo, Supernovin optički internet zadovoljava sve standarde za multiplayer igrice – konstantno nizak ping, sinhronizovan signal i odličan prenos podataka i zato ovaj optički internet definitivno pruža jedinstveno onlajn gejming iskustvo.

Optika osvaja sve više korisnika, čak i one koji nisu pasionirani gejmeri. Zbog velike brzine interneta, koja omogućava nesmetan protok prilikom preuzimanja podataka na više uređaja u isto vreme (recimo skidanje velikih fajlova, striming i sl.), optika je nezamenljiva bilo da se koristi za posao ili slobodno vreme.

Optička infrastruktura nema alternativu ni po jednoj karakteristici. Mreža je otporna na sve spoljnje vremenske uticaje, od velikog minusa do plusa, a budući da je pod zemljom, nema zračenja niti bilo kakvog uticaja na zdravlje. Jedno od čestih pitanja odnosi se na dostupnost i instalaciju optičkog interneta – mreža Supernove uveliko je rasprostranjena i svakim danom se sve više širi. Takođe, s obzirom na činjenicu da su optička vlakna veoma jednostavna za postavljanje, prelazak na optiku nije zahtevan proces.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,