BIZIT plus

Synology DS720+ – Mali NAS velikog srca

Synology NAS uređaji su moderne storidž jedinice za zahtevne pojedince i manje kompanije. Prethodnih godina testirali smo nekoliko Synology NAS uređaja i svaki put smo bili impresionirani. Bilo da je reč o modelu RS815+ namenjenom ugradnji u orman ili o modelu DS1517+ koji je u broju 246 dobio preporuku urednika, naš zaključak je bio da se radi o odličnom rešenju za poslovne storidž i bekap potrebe.

PCPress.rs Image

Danas je pred nama malo drugačiji uređaj – NAS koji cilja pojedinačne korisnike i male firme, a nosi oznaku DS720+ i jedan je od najnovijih modela iz „plus” serije.

Synology DS720+ ima dva HDD slota koja podržavaju i najnovije diskove kapaciteta 16 TB, kao i dva slota za M.2 SSD koja služe za keširanje podataka radi bržeg pristupa sadržajima. Ugrađen je Intel Celeron J4125 procesor radnog takta 2 GHz s turbo boost opcijom koja ga ubrzava do 2,7 GHz, što uz 2 GB radne memorije (proširivo do 6 GB) omogućava ovom uređaju da s lakoćom obavi i veoma intenzive zadatke.

PCPress.rs Image

U NAS je ugrađen operativni sistem Disk Station Manager koji omogućava se DS720+ brzo pripremi za ulogu ličnog storidža i bekap arhive, a uz pomoć pametnog alata QuickConnect moći ćete da se na njega povežete preko Interneta i koristite ga kao lični cloud.

Bez obzira na to da li uređaj koristite za lične ili poslovne potrebe, odgovoriće na vaše zahteve zahvaljujući dodatnim aplikacijama koje je Synology pripremio. To su Photo Station, Video Station i Audio Station alati koji omogućavaju da sadržaj NAS-a koristite i delite. A tu je i Drive Server aplikacija koja je namenjena svima koji žele da sa javnog cloud okruženja pređu na privatni cloud.

Kompletnom sadržaju vašeg storidža možete da pristupite i preko pametnog telefona!

Pročitajte i:  PC Press video: Synology - Apple u NAS svetu, Ismar Hota, Synology

Bezbednost i proširivost

Ako se brinete o zaštiti osetljivih podataka, tu je Synology paket Active Backup for Business koji omogućava objedinjavanje podataka iz fizičkih i virtuelnih okruženja, kao i brz oporavak fajlova, kompletnih mašina i virtuelnih okruženja kada je to potrebno, bez ikakvog troška za dodatne licence.

PCPress.rs Image

Synology DS720+ omogućava i enkripciju foldera, a radi i kao VPN server, tako da vaš pristup na daljinu može biti potpuno bezbedan.

Ukoliko vas postojanje samo dva HDD slota brine, nema razloga za to. NAS se može proširiti uređajem Synology DH517 koji ima slotove za još pet diskova, tako da ćete teško ostati bez potrebnog kapaciteta bilo da DS720+ koristite kao kancelarijski storidž ili za čuvanje velike količine multimedijalnog sadržaja (svi znamo kako brzo mogu da narastu lične foto i video arhive).

Zahvaljujući inovativnom pristupu i modernom softveru, možemo reći da će ovaj NAS uređaj zadovoljiti i najzahtevnije korisnike.

PCPress.rs Image

Upoznajte Synology

Kompanija Synology, specijalizovana za NAS rešenja, ove godine proslavila je 20. rođendan. Od skromnih početaka na Tajvanu, danas je to globalna kompanija sa šest ogranaka širom sveta, sa stotinama partnera i više od 6.000.000 instalacija! Posvećeni su transformisanju načina na koji organizacije upravljaju svojim podacima u smeru jednostavnosti, bezbednosti i pouzdanosti.

Pročitajte i:  Synology Workshop 2024

Korisna adresa: synology.com

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: