Synology DS920+ NAS: Sigurna kuća za vaše podatke

Prostim jezikom rečeno, NAS predstavlja mrežni uređaj za skladištenje svih vaših podataka da ne biste morali da uključujete kompjuter svaki put kad želite da gledate neki film na TV-u. Osim toga što omogućava jednostavniju upotrebu, mrežno skladište podataka je samo jedna u nizu mogućnosti. A od kompanije Synology smo dobili novi DS920+ NAS na test…

PCPress.rs Image

Synology DS920+ predstavlja rešenje ove kompanije namenjeno kućnim i SOHO korisnicima, s naglaskom na skalabilnosti i mogućnostima ubrzanja I/O sistema dodavanjem SSD keš drajvova. Sa četiri slota za HDD/SSD i dva dodatna M.2 slota za NVMe SSD-ove, DS920+ nudi mogućnost da NAS opremite prema svojim mogućnostima, a onda dodajete diskove kako potrebe ili posao budu rasli. Sistem koristi identičnu hardversku osnovu kao i veći model – DS1520+, kojeg smo predstavili u prethodnom broju, s jednim slotom za diskove i jednim štapom za memoriju manje. U svakom slučaju, DS920+ će bez problema odgovoriti na izazove kao što su višestruki istovremeni pristup korisnika, te kolaboracija u realnom vremenu u vašem privatnom cloud-u.

PCPress.rs Image

Jedna od prednosti NAS uređaja upravo je hostovanje i deljenje fajlova i datoteka direktno s vašeg NAS-a umesto da plaćate mesečnu pretplatu za cloud prostor. I to je prostor u kojem se DS920+ snalazi kao riba u vodi. Bilo da želite da delite i sinhronizujete svoje podatke, radite zajedno s kolegama ili podižete virtuelne mašine za klijente, Synology DSM operativni sistem omogućava vam sve to i još mnogo toga. Pored klasičnih mogućnosti, Synology DSM nudi kompletno rešenje za upravljanje multimedijom, bekapovanjem vaših podataka, bilo interno, bilo s povezanih uređaja, kao i video-nadzorom i virtuelnim mašinama.

PCPress.rs Image

DS920+ ima četiri slota za HDD/SSD čime je moguć maksimalni kapacitet od 64 TB, a preko integrisanog eSATA porta moguće je dokupiti i DX517 eksterno kućište za još pet diskova, čime se ukupan potencijalni kapacitet povećava na 144 TB. Podržani su svi popularni RAID režimi sa četiri slota – JBOD, 0, 1, 5, 6 i 10, kao i Synology hibridni RAID (SHR). Potonji RAID režim je veoma interesantan jer podržava naknadno dodavanje diskova većeg kapaciteta od postojećih, što nije moguće s regularnim RAID režimima. Primera radi, ako imate RAID 5 sa četiri diska od 4 TB, a želite da proširite kapacitet skladišta, kod klasičnog RAID režima morali biste da zamenite sve diskove diskovima većeg kapaciteta i ponovo formatirate RAID niz. SHR omogućava prosto dodavanje većih diskova u već postojeći RAID niz, i adaptira interne poslove prema novom kapacitetu. Takođe, SHR vam dozvoljava jednostavnije povećanje kapaciteta prostim dodavanjem diskova, što je malo kompleksnije kada treba da pređete s, na primer, RAID 1 na RAID 5.

PCPress.rs Image

Jaka hardverska osnova i četiri diska hlade se dvama 92-mm ventilatorima, a za povezivanje na mrežu na raspolaganju su vam dva gigabitna LAN porta s podrškom za agregaciju i failover, kao i pomenuti eSATA i dva USB 3.0 porta – jedan napred i jedan nazad. Zahvaljujući agregaciji moguće je ostvariti brzine prenosa do 256 MB/s, uz odgovarajuću infrastrukturu, što je dovoljno i za zahtevna kancelarijska okruženja. Kada zafali performansi, moguće je dodati još 4 GB RAM-a za udobniji rad, odnosno dodatne diskove preko eksternog dodatka.

PCPress.rs Image

DS920+ je otelotvorenje Synology NAS rešenja – fleksibilan, pouzdan, brz i kvalitetan uređaj koji će bez problema zadovoljiti kućne i kancelarijske potrebe, osnovnih i naprednih korisnika.

Korisna adresa: sionnet.rs

Facebook komentari:

Tagovi: