Telegram dodaje grupne video pozive

Ovih dana aplikacije i funkcije za video pozive postaju sve popularnije zbog koronavirusa koji je primorao sve da ostanu kod kuće. Korisnici se okreću ovim vrstama usluga kako bi mogli da ostanu u kontaktu sa voljenima, prijateljima, školskim kolegama i saradnicima.

PCPress.rs Image

Sada Telegram želi da proširi ponudu te su najavili da imaju planove da uvedu sigurne grupne video pozive na svoju platformu za razmenu poruka, što je vrlo neobično da nije deo aplikacija uprkos tome što je Telegram već neko vreme prisutan na tržištu.

Svi žele grupne video pozive

U najavi piše: „Trenutno globalni karantini ukazali su na potrebu pouzdanog alata za video komunikaciju. Video pozivi 2020. godine dosta su slični porukama u 2013. Postoje aplikacije koje su ili sigurne ili upotrebljive, ali nisu oba. Želeli bismo da to rešimo i fokusiraćemo se na to da vam obezbedimo grupne video pozive u 2020. godini.“

Kao što je već rečeno, i druge platforme za razmenu poruka odavno nude video pozive. Međutim, u jeku pandemije koronavirusa, mnoge kompanije pojačavaju svoju ponudu. Na primer, platforme poput WhatsApp-a proširuju broj učesnika, dok je Facebook pokrenuo Messenger Rooms koji pokušava da parira Zoom-u uklanjanjem zahteva za registraciju i povećanjem broja učesnika do 50.

Pročitajte i:  Da li je Telegram siguran?

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,