BIZIT 2022

Telegram generisao tri miliona novih korisnika tokom Facebook pomračenja

Tri miliona novih korisnika pridružilo se platformi Telegram u roku od 24 sata od kada su počeli problemi na Facebook-u i Facebook Messenger-u, Instagram-u, te WhatsApp-u, što potvrđuje da je nestrpljivost jedna od osnovnih osobina pripadnika ljudske vrste, ali i ukazuje na to koliko je čovečanstvo počelo da zavisi od digitalnih kanala za komunikaciju.

PCPress.rs Image

Vest o velikom broju novih korisnika prvi je podelio izvršni direktor kompanije Pavel Durov na svom privatnom Telegram kanalu, budući da ovoliki broj novih Telegram duša prilično doprinosi platformi koja od marta 2018. broji 200 miliona aktivnih korisnika. Telegram pripada aplikacijama sa enkriptovanim načinom za komunikaciju, te se od još od sredine 2018. godine govori da polako postaje raj za one koji preko ovog kanala razmenjuju nezakonite podatke.

Tako je od kada su 2017. zatvoreni AlphaBay i Hansa, dva velika dark web tržišta koja su funkcionisala u stilu ebay-a, te služila za razmenjivanje ukradenih podataka. Pored toga, ova platforma funkcioniše zahvaljujući donacijama korisnika, te se ne oslanja na ciljani marketing kao što to čini Facebook – što ukazuje na to da su podaci korisnika sigurniji, te da se ne prikupljaju kako bi se delili sa oglašivačima.

Pročitajte i:  Facebook testira način za dodavanje više profila na nalog

PCPress.rs Image

Telegram je oduvek u prvi plan isticao sigurnost korisnika, zbog čega je i stekao popularnost i među dark web populacijom, ali sigurnosni, te eksperti za enkripciju podataka sve češće dovode u pitanje to koliko je ova platforma zapravo sigurna.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,