Tesla: Srbin sprečio Elona Muska da registruje brend

Elon Musk verovatno misli da je svemoguć, ali na teži način je saznao da to baš nije tako. Vlasnik Tesla programa poželeo je da proširi svoj posao, ali mu se na tom putu isprečio jedan Srbin iz Amerike i – Valjevska pivara.

Tesla: Srbin sprečio Elona Muska Teslaquila

Elon Musk voli da radi šašave stvari, od pravljenja bacača plamena za slučaj zombi apokalipse, najave pravljenja kiborga zmaja pa sve do bušenja tunela ispod Los Anđelesa. Ipak, možda i najluđa mu je svakako realizacija internet šale. Svojevremeno je na redditu objavljena prvoaprilska šala za (tada) nepostojeću tekilu koja bi se zvala – Teslaquila.

Elonu se šala toliko svidela da je odlučio da realizuje projekat i zaista napravi tekilu sa ukusom Tesl… pardon tekile. Ideja deluje pomalo luckasto, ali to samo znači da Musk može na i na ovaj način zaradi brdo para. Jedini problem je što postoji problem sa registracijom proizvoda.

Pročitajte i:  Tesla povlači više od 2 miliona vozila

Naime, Muskovi advokati su podneli zahtev za registrovanje brenda Teslaquila, ali isti odbijen. Obrazloženje je – ime suviše podseća na već registrovani brend alkoholnih pića Tesla Spirit!

Kako je Srbin sprečio Elona Muska u registraciji Teslaquila brenda?

Ispostavilo se da je reč o brendu pre svega piva iz Valjevske pivare koje se distribuira širom Amerike pod imenom Tesla Spirit! Naša pivara je još pre nekoliko godina ostvarila saradnju sa Amerikancem srpskog porekla Džordžom Božićem. On je piće registrovao kao Tesla Spirit što predstavlja problem za Muska.

Naime, sud je doneo odluku da nije moguće registrovati brend Teslaquila jer je ime suviše slično sa Tesla Spirit pićem. To može da dovede u zabludu kupce koji bi mogli da pomisle da to pravi isti proizvođač (Nikola Tesla?).

Slučaj je za sada prepušten advokatima koji će pokušati da promene mišljenje suda i dozvole registraciju Tesline, tj. Elonove tekile. Ostaje da se vidi da li će ubediti Srbe da mu prepuste tržište Tesla-alkoholnih pića ili će jednostavno preći na pivo iz Valjevske pivare.

Pročitajte i:  CEO kompanije Hertz se povlači nakon debakla sa kupovinom Teslinih EV 

Dok se to ne dogodi, Elon uvek može da se prebaci na neke bitnije projekte kao što je putovanje na Mars ili kopanje tunela koji će povezivati ceo svet.

Izvor: Teslarati

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,