BIZIT plus

Musk: Isporuke Cybertruck-a kreću u trećem kvartalu

Međutim, obimna proizvodnja počeće tek sledeće godine, kao što je kompanija ranije najavila.

PCPress.rs Image

Prvi put najavljen 2019.godine

Kada je Tesla prošle godine otvorila Gigafabriku u Teksasu, Musk je rekao da će se konačno početi sa prodajom Cybertruck-a 2023.godine. Sada, to vreme deluje još kraće. Prema izveštajima, Musk je rekao Teslinim investitorima tokom najnovijeg poziva o zaradi da će kompanija održati događaj i konačno najaviti proizvodnju za treći kvartal ove godine. Tesla će početi da proizvodi vozilo ovog leta. Međutim, obimna proizvodnja neće početi do 2024. godine, kao što je kompanija ranije najavila.

Musk je navodno rekao investitorima tokom poziva da je „potrebno vremena da se proizvodna linija pokrene. Cybertruck je zaista veoma radikalan proizvod“. “Nije napravljen na način na koji se prave drugi automobili.” Proizvodna verzija Cybertruck-a koju je Tesla pokazala prošle godine nije imala kvake na vratima. Takođe, Cybertruck je tada mogao automatski da prepozna da li je vlasnik u blizini i da li treba da otvori vrata. Cybertruck je napravljen od jedinstvenog nerđajućeg čelika. To je skuplji čelik od običnog koji se koristi u industriji. Prema izveštajima, vozilo zahteva posebne tehnike zavarivanja, a njegove manje komponente su napravljene po meri.

Pročitajte i:  Bivši izvršni direktor Twittera i drugi rukovodioci tuže Musk-a

Masovna proizvodnja Cybertruck-a je pomerana nekoliko puta otkako je prvi put najavljen 2019.godine. Teslin prvobitni i veoma optimističan datum lansiranja bio je zakazan za 2021.godinu. Zatim, datum je pomeren na 2022.godinu a zatim na 2023.godinu. Cena vozila je prvobitno trebala da krene 39.900 dolara za konfiguraciju sa jednim motorom pa do 70.000 dolara za verziju sa tri motora. Međutim, Tesla je ranije ove godine upozorila da konačne specifikacije i cene tek treba da budu utvrđene. Kompanija je navela da cene mogu da budu zasnovane na nekoliko faktora, kao što su nestašice u lancu snabdevanja i ekonomija.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,