Tihi odlazak kreatora Google Pixel kamere

Dva veoma važna inženjera kada je u pitanju izrada Google Pixel telefona su otišla iz kompanije Google. To su ugledni inženjer Marc Levoy i bivši generalni direktor Pixela Mario Queiroz.

Google pixel-4-phone

Inženjer koji je osmislio Pixel kameru

Mario Queiroz je napustio tim Pixela dva meseca pre zvaničnog lansiranja Pixel 4 modela. On je otišao u januaru, i pridružio se timu Palo Alto Networks, piše na njegovom LinkedIn profilu. Inženjer Levoy je napustio Google u martu, i to je takođe jasno naznačeno i na njegovim profilima na društvenim mrežama.

Cela priča oko Pixel 4 pametnog telefona pratile su brojne kontroverze i loši međuljudski odnosi u samoj kompaniji. Rick Osterloh, glavni inženjer hardverskog dela, bio je razočaran odlukama svojih kolega o kvalitetu baterije u ovom telefonu, ali i o mnogim drugim. Kritike koje su korisnici uputili na račun ovog telefona takođe su vezane za životni vek baterije koje je nekvalitetno urađena u odnosu na ostatak telefona. Sve ovo se odrazilo i na samu prodaju, pa je Google Pixel 4 za prva dva kvartala prodat u 2 miliona primeraka, dok je Pixel 3 bio prodat u 3,5 miliona kopija, a Pixel 3A u gotovo 3 miliona. Ovi brojevi jasno pokazuju da prodaja najnovijeg modela nije bila ni blizu svom prethodniku, a konkurencija je za to vreme rasla i oduzimala im deo tržišta. Za kvartal kada je Pixel 4 izašao, poređenja radi, Apple je prodao 73,8 miliona iPhone-a.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: