ERP 2024

TikTok dodaje tekstualne postove

Korisnici TikTok-a sada mogu da objavljuju ažuriranja zasnovana na tekstu pored video zapisa i serija fotografija — baš kao što se platforme poput Meta’s Threads nadmeću da preuzmu dominaciju Twitter-a u mikroblogovanju.

PCPress.rs Image

Tekstualni postovi vizuelno izgledaju slično Instagram pričama: korisnici mogu da dodaju boju pozadine, izmene kako se tekst pojavljuje i dodaju muziku i nalepnice u post. Postovi imaju ograničenje od 1.000 znakova. Drugi korisnici takođe mogu da se angažuju sa objavom slično kao u interakciji sa video snimkom — spajanjem, duetovanjem i komentarisanjem.

Videti kompaniju odgovornu za plimni talas kratkih video sadržaja koji dodaju tekstualne funkcije je zanimljivo samo po sebi, ali vreme je vredno pažnje. Platforme kao što su Threads, Bluesky, Mastodon i mnoštvo drugih pokušavaju da se pozicioniraju kao održiva zamena za Twitter – ili barem nešto što je približno ono što je Twitter činilo zabavnim. Ali kako platforma sve više gubi funkcije, saobraćaj, pa čak i svoj ikonski logo ptica, prozor za druge aplikacije je otvoren. Čini se da je TikTok barem malo zainteresovan.

Pročitajte i:  TikTok razdvaja izvorni kod zbog američkog algoritma

Meta, TikTok-ov glavni konkurent u kratkim video snimcima, imala je rekordnu nedelju nakon objavljivanja Threads-a ranije ovog meseca. Ali hoće li se zadržati? Broj dnevnih aktivnih korisnika naglo je opao od svog vrhunca, a nedostatak fida koji je striktno ispunjen nalozima koje korisnik prati isključio je neke ljude (Meta insistira da je to u toku).

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,