ERP 2024

TikTok omogućava korisnicima da prave AR filtere 

Korisnici TikTok-a će sada moći da kreiraju video efekte direktno u TikTok-u bez preuzimanja druge aplikacije. Kompanija je objavila novu funkciju mobilnog uređivanja, koja je sada dostupna širom sveta, u postu na blogu. 

PCPress.rs Image

AR efekti su veliki deo TikTok kulture — oni stvaraju izazove, virusne igre i u suštini čitav žanr sadržaja. Ali do sada, kreatori su morali da koriste poseban program pod nazivom Effect House da bi napravili filtere za aplikaciju.  U mobilnoj aplikaciji TikTok, korisnici mogu da rade sa šablonima filtera i eksperimentišu sa više od 2.000 sredstava koje će koristiti u svojim efektima. Takođe će moći da dodaju interaktivnost u filtere koji se pokreću pokretima kao što su tapkanje po ekranu, namigivanje, osmeh i još mnogo toga. 

 Iako su filteri oduvek bili centralni deo TikTok-a, programeri koji prave ove efekte do nedavno su to radili besplatno. U maju je kompanija najavila da će otvoriti fond za kreatore od 6 miliona dolara za ljude koji prave virusne efekte – iako je granica za početak zarađivanja bila visoka, a isplate relativno niske. U oktobru, TikTok je revidirao program kako bi smanjio podobnost i promenio način izračunavanja isplata. 

Pročitajte i:  Facebook ažurira video plejer

 TikTok filteri takođe postaju sve realniji. Ranije ove godine, efekat lepote pod nazivom Bold Glamour počeo je da dobija na snazi, a korisnici su bili šokirani koliko je besprekorno izgledao. Filter, koji je kreirao sam TikTok, koristi generativnu veštačku inteligenciju da transformiše lice korisnika tako ubedljivo da je neverovatno. Filter Bold Glamour je do sada korišćen u preko 150 miliona video zapisa. TikTok nije odmah odgovorio na pitanja o tome da li će funkcija u aplikaciji uključivati generativne AI alate. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,