BIZIT plus

Uštedite novac i olakšajte svoje poslovanje uz Unimaze

Tehnologija je odavno postala sastavni deo svakodnevnog poslovnog života. Jedan od aspekata poslovnog života koji je doživeo značajnu transformaciju je proces fakturisanja, gde su tradicionalni papirni računi ustupili mesto e-fakturama.

PCPress.rs Image

E-fakture su postale deo digitalnog pejzaža poslovanja, sa svim prednostima i potencijalnim izazovima koje donose.

Smanjenje troškova i ekološki benefit

E-fakture (elektronski računi), kao što je već poznato, predstavljaju digitalnu verziju tradicionalnih papirnih faktura. Umesto štampanja i slanja papirnih kopija, uz pomoć Uni­maze-a, e-fakture se razmenjuju između dobavljača i kupaca putem interneta. Ovaj način fakturisanja odnosno razmene e-faktura donosi značajne uštede (do 90%) jer ukida troškove štampe, poštarine i dodatne administracije. Na ovaj način korisnici takođe doprinose očuvanju životne sredine eliminisanjem potrebe za papirnim računima i njihovim štampanjem i transportom tako što se smanjuje potrošnja papira i energije što direktno utiče na smanjenje emisije CO2 i povoljniji ekološki otisak (carbon footprint).

Efikasnost i brzina poslovanja

Digitalizacija procesa fakturisanja uvođenjem e-faktura donosi značajne prednosti u brzini i efikasnosti poslovanja. Unimaze automatizovano softversko rešenje za obradu e-faktura, kreirano od strane kompanije Unimaze koja ima više od 20 godina iskustva u radu sa e-fakturama, koje omogućava bržu distribuciju, prijem i obradu faktura, što smanjuje vreme potrebno za plaćanje, poboljšava likvidnost preduzeća uz značajnu uštedu vremena (do 80%).

PCPress.rs Image

Takođe, Unimaze omogućava praćenje statusa faktura u realnom vremenu, što poslovnim subjektima pruža bolji uvid u finansijski tok i pravovremeno donošenje odluka. Takođe efikasnost se odnosi i na komunikaciju između poslovnih entiteta, obzirom da se direktno kroz Unimaze rešenje može komunicirati na temu konkretne fakture na temu eventualnih ispravki i grešaka ukoliko one postoje.

Pročitajte i:  IIB: Svi putevi vode u UPIS ERP

Sigurnost i kontrola

Sigurnost je ključni aspekt e-faktura i Unimaze softverskog rešenja. Unimaze omogućava enkripciju i bezbedno čuvanje podataka, smanjujući rizik od gubitka ili zloupotrebe informacija. Osim toga, digitalni pristup fakturisanju omogućava veći stepen kontrole nad dokumentima,
njihovom pristupu i deljenju informacija samo sa ovlašćenim licima odnosno korisnicima.

Unimaze implementacija i integracija

Uvreženo je mišljenje da će uvođenje novog softverskog rešenja u kompanijske procese uzeti mnogo resursa. Unimaze sa svojim jedinstvenim rešenjima za implementaciju i integraciju sa postojećim softverskim rešenjima, razbija takve predrasude i omogućava korisnicima da iskoriste brojne prednosti koje e-fakture donose u vrlo kratkom vremenskom periodu bilo da se radi o mikro ili velikim pravnim licima.

PCPress.rs Image

Ni različita ERP softverska rešenja nisu prepreka za implementaciju i integraciju Unimaze rešenja – SAP®, Microsoft Dynamics 365 Business Central® ili neko drugo ERP rešenje koje podržava komunikaciju putem API servisa, je moguće vrlo brzo integrisati sa Unimaze.

Zaključak

E-fakture su ključni deo digitalnog poslovnog pejzaža a implementacija Unimaze softverskog rešenja donosi značajne ekonomske, ekološke i operativne koristi, unapređujući efikasnost, sigurnost i kontrolu procesa fakturisanja kako lokalno tako i globalno. Unimaze rešenje je povezano na SEF (Sistem elektronskih faktura) i podržava rad sa preko 20 različitih standarda vezano za međunarodno poslovanje. Na taj način Unimaze čini vrednosti koje e-fakture donose modernom poslovanju, nemerljivim.

Pročitajte i:  Docus, 1c: Partnerstvo je ključ

Za sve dodatne informacije o funkcionalnostima Unimaze-a i dodatnim rešenjima, posetite www.unimaze.com/sr.

Facebook komentari: