Tri žrtve pucnjave na turniru u video igrama na Floridi

Tragičan epilog pucnjave na turniru u video igrama koji je u nedelju održan u Džeksonvilu, Florida, je troje mrtvih i 11 ranjenih osoba. Kako je objavljeno, veruje se da je napadač 24-godišnji Dejvid Kac iz Baltimora, koji se nalazi među poginulima u ovom incidentu.

PCPress.rs Image

Policija za sada nije objavila moguće motive napada, ali Log Angeles Times je naveo da je napadač jedan od učesnika turnira koji je izgubio meč. Napad se dogodio tokom Madden NFL 19 turnira održanom u GLHF Game Bar-u u Chicago Pizza restoranu, u 1:34 popodne po lokalnom vremenu, a najmanje 12 pucnjeva moglo je da se čuje i u živom streaming prenosu događaja.

Inače, ovo je bio prvi od četiri kvalifikaciona turnira pre Madden NFL 19 finala koje je planirano za oktobar u Las Vegasu. EA Sports, izdavač Madden franšize i organizator turnira izrazio je žaljenje zbog svega što se dogodilo i saučešće porodicama nastradalih. Odluka da li će se turniri nastaviti i kakvi će biti planovi za sledeći turnir, koji bi trebao da se održi već sledećeg vikenda, još uvek nije doneta.

Izvor: Cnet

Facebook komentari:

Tagovi: , ,