ERP 2024

Twitch će dozvoliti strimerima da dele informacije o zabranjenim korisnicima

U ažuriranju alata Ban Evasion, sada možete videti da li je korisniku zabranjen pristup drugom kanalu. Twitch uvodi novi bezbednosni alat koji će omogućiti strimerima da dele informacije o korisnicima kojima su zabranili ćaskanje. Shared Ban Info, kako će nova funkcija biti poznata, omogućiće strimerima da sarađuju u zaštiti svojih zajednica od zlonamernih aktera.

PCPress.rs Image

Twitch detaljno opisuje proces o tome kako će Shared Ban Info funkcionisati ovde. Uvođenjem danas, program Shared Ban Info prvo zahteva od strimera da kreiraju zahtev za deljenje. Možete zatražiti da podelite informacije o zabrani sa drugim partnerima, filijalama ili zajedničkim pratiocima. Kada se taj zahtev prihvati, kada jedna strana zabrani korisnika na svom kanalu i taj korisnik pokuša da ćaska na kanalu koji ima uspostavljenu vezu sa deljenim informacijama o zabrani, poruke tog korisnika će biti označene, omogućavajući modovima ili strimerima da zabrane ili jednostavno nadgledaju tog korisnika.

Korisnicima koji su zabranjeni na jednom kanalu automatski će biti zabranjeno ćaskanje na drugom. Streameri moraju da promene svoja podešavanja kako bi tom korisniku omogućili da normalno ćaska, ali će uvek biti označeni kako bi mogli da budu nadgledani po potrebi. Streameri takođe imaju mogućnost da prekinu odnose Shared Ban Info u bilo kom trenutku.

Pročitajte i:  Twitch menja sve članove Savetodavnog veća za bezbednost

Ovo je jedan od nekoliko novih alata koje je Twitch implementirao radi bezbednosti svojih korisnika. Program Shared Ban Info je proširenje alata za otkrivanje izbegavanja zabrane, koji je predstavljen u novembru, a koji koristi mašinsko učenje da uhvati ljude koji zaobilaze zabrane.

„Ništa nije važnije od bezbednosti strimera i njihovih zajednica“, rekao je Twitch u svom blogu o novoj funkciji. „Osećaj ugodnog izražavanja je jedna od stvari koje čine Twitch, a to se može dogoditi samo kada se ljudi osećaju bezbedno.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: