TrendMicro

Twitter gubi korisnike, ali ostvaruje profit

Posle skoro 12 godina postojanja, te četiri godine od kako je javna kompanija, Twitter je konačno dočekao kvartal koji se isplatio.

PCPress.rs Image

Naime, kompanija je obavestila javnost da je u poslednjem kvartalu 2017. godine ostvarila zaradu od 91 miliona dolara, što je značajan napredak, budući da je u istom periodu 2016. godine zabeležila gubitak od 167 miliona dolara. Ipak, čista zarada nije jedina dobra vest kada je pomenuti kvartal u pitanju, budući da su ukupni prihodi dostigli 732 miliona dolara, što je 2% više od 717 miliona, koliko je zabeleženo 2016. Još uvek nije jasno šta je dovelo do te promene, te se pretpostavlja da su oglašivači bili spremni da potroše više novca na reklamiranje u okviru ove platforme, što je rezultat kampanje za zaštitu od zloupotreba naloga, te sprečavanje nasilja na internetu.

Pročitajte i:  Korisna funkcija: Kako se tvit čuva za posle

Najveći problem kompanije i dalje je broj korisnika koji su aktivni na mesečnom nivou, budući da se zaustavio na 330 miliona, te ne raste uprkos godišnjem povećanju od 4%, a zbog toga što korisnici istovremeno i napuštaju platformu. Najveći pad zabeležen je na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država, te je sa 69 pao na 68 miliona.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: