Top50 Glas publike

Twitter: Nova “Unmention” opcija kao spas

Kada su Twitter opcije u pitanju, na prvom mestu je svakako želja za edit tasterom. Iako je ranije rečeno da ova opcija nikada neće stići na platformu, s vremena na vreme se pojave tragovi koji ukazuju na to da bi ispravljanje tvitova ipak moglo da postane realnost.

PCPress.rs Image

Tako se nedavno pojavila opcija koja korisnicima omogućava uklanjanje sopstvenog imena iz tuđih tvitova, što su neki protumačili kao uvod u ispravljanje postova, i to tuđih. Istina je da novi taster nije dozvola da se menja priroda nečijeg posta, ali je korak ka tome. “Unmention” omogućava ono što je na Facebooku odavno moguće – uklanjanje tagova. Promena je značajna, budući da su oni koji ne žele da učestvuju u nekoj komunikaciji, ili da budu deo nekog posta, do sada morali da zahtevaju da ih kreator ukloni ručno. Drugo rešenje je da se blokiraju svi učesnici u nekoj komunikaciji, ali se korisnik vraćao na početak svaki put kad bi se u Twitter raspravu uključio neko nov.

Pročitajte i:  Facebook bi trebalo da promeni pravila za ratne objave

https://twitter.com/_dcrc_/status/1404578211309056006?s=20

Nova opcija je još uvek u ranim fazama razvoja, pa se ističe da se radi o konceptu. Oni željni novih Twitter opcija se nadaju da će “Unmention” taster ipak postati realnost, te da će mu se pridružiti i druge opcije koje će sprečavati online nasilje i druge oblike negativnog ponašanja, koji na ovoj platformi još uvek nalaze plodno tle.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,