BIZIT 2022

Twitter omogućio dodavanje fotografija u postove koji se retvituju

Twitter je 6. maja korisnicima omogućio da u one postove koje retvituju, te citiraju, dodaju fotografije, GIF-ove i video sadržaje. Nova opcija stiže na sve Android i iOS uređaje, dok će oni koji koriste desktop verziju morati još malo da sačekaju.

PCPress.rs Image

Dodavanje sadržaja u tuđe tvitove funkcioniše baš onako kao što se i zamišljalo, budući da su korisnici dobili “retweet with comment” opciju, pa kada na nju kliknu iz ponuđene liste mogu da izaberu željenu fotografiju ili GIF. Iako se radi o maloj promeni, kreatori ističu da je dizajn stvarao velike poteškoće, te da se jedva došlo do rešenja koje omogućava da novi način retvitovanja ne bude previše za news feed – originalni tvit je smanjen, ali tako da se još uvek vidi avatar korisnika, da bi prednost dobio dodatak koji deli onaj koji sadržaj retvituje.

PCPress.rs Image

Neki brendovi su već prigrlili novu opciju, a uprkos tome što na desktop verziji platforme nova funkcija još uvek ne izgleda kao što je zamišljeno. Ostaje da se vidi da li se radi o još jednoj novotariji na koju će se brzo zaboraviti, ili, pak, o funkciji koja će Twitter komunikaciji dodati neku korisnu dimenziju.

Pročitajte i:  Twitter i tasteri koji ne rešavaju problem

https://twitter.com/Twitter/status/1125477601219416065

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,