Top50 Glas publike

Uslužni programi: Korisni alati na jednom mestu

Windows Repair Toolbox (skraćeno WRT) je uslužni program koji može da pomogne za popravljanje Windows instalacije i rešavanje raznih problema koji se mogu pojaviti u radi. WRT to radi tako što predstavlja omotač za brzu instalaciju i startovanje drugih korisnih alata, koji su ovako dostupni na jednom centralnom mestu.

PCPress.rs Image

Alati su uvek korisni

Autor programa WRT je napravio kolekciju poznatih sistemskih alata, koji su podeljeni u nekoliko glavnih kategorija. Korisni alati uključuju opsežne biblioteke sa stotinama malih sistemskih programa koje nude Nirsoft i Sysinternals, dok su za prikaz hardverskih informacija odabrani su popularni programi kao što su HWiNFO, CPU‑Z, GPU‑Z, HWMonitor i drugi. Druge kategorije uključuju programe za pravljenje rezervnih kopija i vraćanje podataka, deinstalacju drugih programa, popravljanje Windows instalacije i čišćenje sistema. Takođe su uključeni neki poznati alati za otkrivanje i uklanjanje zloćudnog softvera.

Svi ovi dodatni alati nisu deo osnovne instalacije, već će pri prvom njihovom izboru iz WRT okruženja oni biti automatski preuzeti i instalirani (pri čemu većina dolazi u vidu prenosnih instalacija, bez potrebe za trajnom instalacijom na računar). WRT nije ograničen na programe koji su standardno podržani, već postoji sekcija za dodavanje sopstvenih alate, gde se mogu uneti prečice za proizvoljne programe. Pored toga što uključuje dodatne korisne alate, Windows Repair Toolbox ima i sopstvene opcije za testiranje sistema, koje mogu pomoći da se provere asocijacije za otvaranje glavnih tipova fajlova i testira rad nekih periferijskih uređaja.

Pročitajte i:  Kraj bezbednosnih ažuriranja za WIndows 7

PCPress.rs Image

Windows Repair Toolbox je besplatan program i može se preuzeti sa windows‑repair‑toolbox.com. Program se distribuira u vidu prenosne verzije, koju treba raspakovati u odredišni folder i napraviti prečicu za startovanje glavnog izvršnog fajla Windows_Repair_Toolbox.exe. Instalacije dodatnih alata koje WRT prenese smeštaju se u podfolder Downloads. S obzirom na velikih broj korisnih alata koje Windows Repair Toolbox može da uključi, ovaj folder može da zauzima prilično mesta na disku. Ukoliko se izaberu svi trenutno podržani alati, biće zauzeto oko 3 GB.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,