Vaši Google dokumenti će izgledati drugačije

Google Workspace aplikacije dobijaju izmene. Google planira da osveži dizajn Diska, dokumenata, tabela i slajdova u narednim nedeljama kako bi se bliže uskladio sa svojim sistemom dizajna Material Design 3, objavila je kompanija.

PCPress.rs Image

Ako ste upoznati sa osveženim izgledom Gmail-a, novi dizajni uzimaju mnogo naznaka iz toga. Čini se da Google dodaje još nekoliko tamnijih nijansi stvarima kao što su traka sa alatkama i komentari kako bi se istakli sa bele stranice dokumenta. Dugme „Deli“ je takođe zaobljenije, što je promena u odnosu na pravougaonik sa zaobljenim uglovima koji Google trenutno koristi za dugme.

Možete dobiti predstavu o tome kako će promene izgledati na donjoj slici Google dokumenata.

PCPress.rs Image

Pored toga, Google takođe dodaje podršku za pametne čipove nezavisnih proizvođača, funkciju koju je najavio u oktobru. Ovo bi vam moglo omogućiti da integrišete aplikacije trećih strana direktno u svoje dokumente, slično Notion i Coda.

Ove aplikacije uključuju Atlassian, Asana, Figma, Miro, Tableau i ZenDesk  i postaće dostupne u „narednim nedeljama“. Takođe je izbacio neke nove pametne čipove, uključujući štopericu, glasanje za emodžije i pozivnice za kalendar za Dokumente, kao i zgodan čip prečice za datum u Tabelama.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: