ePlaneta

Velika Britanija uvodi pravilo za sve nove kuće da imaju punjač za automobile

Stanice za punjenje elektičnih automobila biće obavezne za sve nove domove i preduzeća u Velikoj Britaniji počevši od 2022. godine. Nova mera ima za cilj da podstakne usvajanje EV u zemlji dodavanjem do 145.000 dodatnih punjača svake godine.

Velika Britanija uvodi pravilo za sve nove kuće da imaju punjač za automobile7

Velika Britanija uvodi godišnje 145.000 EV punjača

To će značiti da ljudi mogu da kupe nove nekretnine koje su već spremne za buduća električna vozila. Istovremeno, Velika Britanija će obezbediti da mesta punjenja budu lako dostupna u novim prodavnicama i na radnim mestima širom države.
Vlada Velike Britanije je već podržala postavljanje preko 250.000 punjača, tako da bi novi zakon povećao postojeći broj za preko 50% samo u prvoj godini.

Detalji pravila, kao što su specifikacije i izlazna snaga instalacija, tek treba da budu objavljeni. Velika Britanija ima za cilj da u potpunosti zabrani prodaju automobila na fosilna goriva do 2030. godine, što je 10 godina ranije nego što je planirano. Vlada je navela da je spremna da potroši 500 miliona funti na izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila u zemlji.

Pročitajte i:  Amazon pod istragom u Velikoj Britaniji

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,