Virtuelne debitne kartice Apple Cash možda prelaze sa Discover na Visa

Korisnici su primetili Visa logo na svojim virtuelnim karticama Apple Cash!

PCPress.rs Image

Apple Cash, ranije poznat kao Apple Pay Cash, možda prelazi sa Discover mreže plaćanja na Visa, sugeriše novi izveštaj kompanije MacRumors. Visa ima mnogo veću globalnu mrežu od Discovera, što bi moglo biti razlog za ovaj potez.

Od svog lansiranja 2017. godine, Apple Pay Cash je imao partnerstvo sa Green Dot Bankom na mreži Discover-a, ali su poslednjih dana korisnici primetili da virtuelne kartice Apple Cash sada imaju Visa logo na sebi. Virtuelne kartice Apple Cash žive u Apple Pay mobilnim novčanicima korisnika i omogućavaju im da šalju peer-to-peer plaćanja putem iMessage-a. Funkcionišu kao virtuelne debitne kartice i mogu se povezati sa bankovnim računom ili drugom debitnom karticom. Zarada povraćaja gotovine kupaca Apple Card može se uplatiti i na račune Apple Cash.

Apple nije odmah odgovorio na zahtev za komentar prošle nedelje, tako da se još ne zna da li će se ova tranzicija dogoditi za sve korisnike Apple Cash-a ili kada. Ali MacRumors kaže da korisnici koji imaju Discover Apple Cash naloge mogu da generišu novi broj Apple Cash računa na Visa mreži tako što će deaktivirati Apple Cash u podešavanjima uređaja , a zatim ponovo aktiviraju .

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,