Vreme je za optimalno

Kompanija PERIHARD osvežila je početak 2014. godine idejom koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim: kroz ambiciozno osmišljeni projekat žele da pomognu svim srednjim i većim kompanijama u zemlji da racionalnije i kvalitetnije štampaju.

2Menadžment kompanije PERIHARD podržao je inicijativu svog MPS tima zaokružujući, po mnogim ocenama, jedan od najneobičnije kreiranih poslovnih planova za 2014. u Srbiji. Naime, MPS tim PERIHARD-a planira da svim novim klijentima u 2014. osmisli projekte modernizacije i optimizacije štampe koji će doneti ukupne uštede veće od 5 miliona dinara samo u toku ove godine. Ako neko i ima dilemu da li je ovo izazov ili utopija, u MPS timu se ne dvoume – visoko postavljena lestvica poslovnih izazova će dneti velike rezultate.

„Da bismo u tome uspeli, potrebno je da sa više od 50 srednjih i velikih kompanija dogovorimo optimizaciju sistema štampe. To je veliki izazov, ali mu se pristupa sa toliko odlučnosti da sam uveren da ćemo ne samo uspeti, već i uživati u poslu“, kaže nam Milorad Tomić, direktor prodaje i marketinga. „Čitav PERIHARD je podržao MPS tim i svako se oseća počastvovanim time što će učestvovati u projektu. Atmosfera na poslu je ono o čemu svako sanja da će mu se kad‑tad dogoditi u karijeri“.

Na pitanje kako planiraju da ostvare ovako ambiciozne planove, godspodin Tomić je sasvim kratko odgovorio: „Istinom! U eri davanja maglovitih ponuda, oskudno definisanih nivoa usluga i skrivenih troškova, mi smo precizni, transparentni i dajemo garanciju na uspeh. Pomagaćemo kompanijama tako što ćemo ponuditi naše znanje i iskustvo.“

Projekat godine

„Nema dileme da će i 2014. biti teška poslovna godina i još jedan veliki test za privredu koji će ‑ možda oštrije nego dosad – odvojiti upešne, strateški i poslovno mudre od prosečnih. Zato će ključ za rast i opstanak većine kompanija biti da povećaju efikasnost poslovanja u borbi za razvoj i profit. To je, naravno, i cilj PERIHARD-a, ali smo mi odlučili da našim budućim klijentima pre svega pokažemo odgovornost stavljajući jedan od njihovih ciljeva kao naš poslovni izazov. To znači pre svega omogućiti njima da bolje i racionalnije posluju, jer će njihov uspeh i nas voditi do cilja – da svi radimo u boljem ambijentu“, objašnjava Dejan Strahinjić, vođa PERIHARD-ovog MPS tima.

U prethodne dve godine stručnjaci PERIHARD-a radili su na više od 40 projekata za optimizaciju štampe u kompanijama različite uspešnosti u poslovanju. A da bi kreirali najbolje rešenje, uvek su se detaljno upoznavali sa okolnostima koje kompanije percipiraju na svom trzištu, kao i dnevnim i dugoročnim izazovima koje na radnom mestu imaju njihovi zaposleni. To je pomoglo da njihovo poslovanje učine efikasnijim, a troškove štampe umanje do optimuma. Dejan Strahinjić je uveren da će PERIHARD svim zainteresovanim kompanijama pomoći da unaprede svoju štampu i da konačno stave pod kontrolu troškove koje ona nameće. „I ne samo to: sada moramo da osvojimo zlatnu medalju“, sa osmehom dodaje.

„Ponosna sam na njih“, kaže nam Bogdanka Pešić, direktor PERIHARD-a, „sa kolikom energijom,entuzijazmom i odgovornošću su se zauzeli za ovu ideju i samim tim dali viši smisao našem poslu. U trenucima kad se mnogi u zemlji bore za odgovorno ponašanje u poslu, izuzetan je osećaj prepoznati kod kolega toliko samopouzdanje i visoko postavljene poslovne ciljeve. PERIHARD je oduvek brinuo da u odgovornosti bude korak ispred. Prema klijentima – da im omogućimo visok kvalitet i funkcionalnost koja unapređuje poslovanje, uz minimalne troškove. Prema tržištu – konkuretnom politikom cena proizvoda i usluga, uz koju će naša prednost biti znanje i kvalitet, a samo tako se stiče dugoročno poverenje klijenata o čijoj štampi brinemo. Naša odgovornost i deo naše misije je i odnos prema zaposlenima – zajednički cilj su nam rezultati kojima će oni biti zadovoljni, jer samo kompanije na tako zdravim temeljima i unutrašnjoj harmoniji mogu steći neophodno poverenje kod klijenata“, uverena je gospođa Pešić.

Izazov, poslovnost, posvećenost

Inicijativa PERIHARD-a je poslovno težak izazov, jer podrazumeva borbu za svakog klijenta, ali uz očekivani fer odnos sa konkurencijom, poštovanje domaćih i međunarodnih propisa, pre svih zakona Evropske unije, koja će nas u godini kad započinjemo pregovore o članstvu stavljati pred sve ozbiljnije izazove i proveravati dobru praksu poslovanja. PERIHARD je spreman da svojim primerom pokaže kako se i u najtežim vremenima može napredovati odgovornim poslovanjem. Hrabrost i veru da će uspeti temelje na portfoliju autentičnih MPS rešenja koje razvijaju još od 2005. godine. Svi procesi za kreiranje MPS rešenja su testirani u raznim manjim i većim projektima u prethodnom periodu, a sad im je taj arsenal na raspolaganju da za svakog klijenta, ma koliko bio specifičnih zahteva, izaberu najuspešniji model.

PC Press podrška

PC Press podržava inicijativu kompanije PERIHARD i promovisaće ovu ideju, pre svega kao način da kompanije ekonomičnije posluju, ali i kao primer za druge firme kako se, primenom znanja i iskustva, utiče na razvoj tržišta. U današnje vreme, kada etike u poslovanju manjka na svakom koraku, poslovni pristup PERIHARD-a zaslužuje podršku. Zato ćemo biti u stalnom kontaktu sa MPS timom, pratiti kako napreduju u ostvarenju cilja i obaveštavaćemo naše čitaoce o ostvarenim rezultatima, to jest o iskustvima kompanija kojima je ovaj projekat pomogao.

(Objavljeno u časopisu PC#207)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: