BIZIT Seminar

WhatsApp omogućava korišćenje istog naloga na više telefona

Savršeno za korisnike Whatsapp-a koji poseduju više telefona.

PCPress.rs Image

Nova korisna opcija

Prema izveštajima sajta WABetaInfo, WhatsApp uvodi funkciju pod nazivom „companion mode“ koja je za sada dostupna određenim beta korisnicima. WhatsApp će omogućiti podešavanje i korišćenje istog WhatsApp nalog na četiri uređaja istovremeno.

Ova funkcija je dostupna samo u najnovijoj beta verziji WhatsApp-a, (verzija 2.22.24.18) i predstavljena je samo nekim beta testerima.

Što se tiče podešavanja, kada instalirate WhatsApp na novi telefon, opcija će se pojaviti u meniju sa tri tačke u gornjem desnom uglu (na Android-u, funkcija još nije dostupna na iPhone uređajima), zatim povezivanje sa drugim uređajima biće omogućeno skeniranjem QR koda.

Companion mode“ prvo je testiran u prethodnoj beta verziji WhatsApp-a, ali je tada bio dostupan samo na tabletima. Sada je to moguće isprobati i na mobilnim uređajima. Takođe, vredno je napomenuti da je opcija dugo dostupna u desktop verziji WhatsApp-a, koja omogućuje lako povezivanje sa aplikacijom za telefon.

Prednosti sinhronizacije WhatsApp-a na više uređaja su prilično očigledne. Sve poruke i datoteke uvek će biti dostupne, bez obzira na kom uređaju otvorite WhatsApp.

Pročitajte i:  Nova nadogradnja WhatsApp poziva uključuje picture-in-picture režim

Companion mode” je i dalje ograničen na beta verziju. Međutim, sve deluje da će se uskoro naći kod većine korisnike WhatsApp-a.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,