WhatsApp radi na više emoji reakcija za Android i iOS

Nedavno je WhatsApp pokrenuo funkciju koja omogućava korisnicima da brzo reaguju na poruku pomoću emodžija. Sada radi na dodavanju više emodžija za korisnike.

PCPress.rs Image

Ako je verovati izveštajima, platforma za trenutnu razmenu poruka WhatsApp u vlasništvu Meta će verovatno imati više funkcija za reagovanje na poruke u narednim danima. Prema poslednjem izveštaju WABetaInfo-a, WhatsApp trenutno radi na dodatnim reakcijama emodžija za aplikaciju. Dok WhatsApp beta za Android sada može da šalje reakcije na poruke sa svim emodžijima, funkcija tek treba da dođe za WhatsApp Beta na iOS-u. Iako je ova funkcija još uvek u razvoju, očekuje se da će uskoro biti predstavljena i za Android i za iOS platforme. Međutim, izveštaj ne pominje ništa u vezi sa dostupnošću ove funkcije za korisnike desktop računara WhatsApp.

U izveštaju, WABetaInfo pominje da će korisnici moći da vide i biraju iz odeljka „nedavne reakcije“, slično Instagramu. U njemu se pominje da je „WhatsApp razvio odeljak koji se može prevlačiti gde možete lako da izaberete i tražite bilo koji emoji koji želite da koristite za reagovanje na poruku!“ Dodajući tome, publikacija pominje da „u istom odeljku možemo pronaći i red posvećen našim nedavno odabranim reakcijama.

Pročitajte i:  Kako je WhatsApp postao svetska podrazumevana aplikacija za komunikaciju 

Nedavno je WhatsApp pokrenuo funkciju koja omogućava korisnicima da brzo reaguju na poruku pomoću emodžija. U vreme lansiranja, ova funkcija je imala ukupno šest emojija, uključujući palac gore, srce, smejanje sa suzama, iznenađeno lice, tužno sa suzama i spojene ruke. Sada platforma radi na dodavanju više opcija reakcijama emodžija. Funkcija za reagovanje reakcijama emodžija takođe je dostupna na Facebook Messenger-u, Instagramu i drugim platformama za razmenu poruka kao što je Telegram.

WhatsApp objavljuje novu postavku privatnosti za sliku profila

WhatsApp je 16. juna 2022. objavio preko svog zvaničnog Twitter-a da uvodi novu opciju za podešavanja privatnosti. Korisnici su do sada imali samo tri opcije za privatnost u vezi sa slikom profila, poslednjim viđenjem i informacijama – Niko, Moji kontakti, Svi. Sada će korisnici WhatsApp-a moći da sakriju svoju sliku profila ili status poslednjeg viđenja od određenih korisnika na platformi koristeći postavku privatnosti Moji kontakti osim. Postavka privatnosti „Moji kontakti osim“ je već neko vreme dostupna na WhatsApp-u, ali samo za postavljanje statusa.

Pročitajte i:  WhatsApp testira deljenje statusa direktno na Instagramu

Izvor: republicworld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: